Tillbaka till Fotografi och film

Photoshop Elements grundkurs - distanskurs

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Ett marknadsledande program för hantering och redigering av digitalfoto! Detta är en kurs helt utan fysiska träffar.

INNEHÅLL OCH MÅL
Här får du lära dig att arbeta med bilder som du skannat in eller hämtat in i datorn från en digitalkamera/systemkamera. Hur man lägger över bilder från systemkameran/digitalkameran till datorn och hur det görs smidigast i både PC -och Macmiljö. Du får lära dig mer om hur en bild är uppbyggd, justera felaktigheter såsom färgbalans, kontrast, färgmättnad, beskärning m.m. Du får lära dig att spara på rätt sätt, tagga bilder och göra fotokollage och bildspel. Du lär dig också att konvertera bilder för att lägga ut på internet, bifoga i mail och dela bilderna socialt.

FÖRKUNSKAPER
Du bör ha god datorvana i PC eller Mac.

UPPLÄGG
Kursen består av sex kursdelar med övningar och separat övningsmaterial. Kursen bedrivs helt på distans och er ledare kommer att maila en inbjudan till ert digitala klassrum någon dag före kursstart. Där kan du också fortlöpande ställa frågor till ledaren och kommunicera med övriga deltagare i kursen. Du bör lägga ner 3 studietimmar/vecka på kursen (en studietimma=45 minuter) men du jobbar i din egen takt, på tider som passar dig, inom ramen för kursplanen.

KURSLEDARE
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Vi rekommenderar Docendos bok Photoshop Elements 11.

BRA ATT VETA
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs.
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan