Tillbaka till Samhälls- och beteendevetenskap

Hitta Vilse - familjedag (pass 2)

Välkommen till en trevlig familjedag, där instruktörer från Civilförsvarsförbundet på ett lärorikt och spännande sätt lär ditt barn vad det ska göra om det går vilse i naturen.

Utbildningen inleds med en kortare teoretisk del, vilken kan komma att genomförs inomhus. Efter det går vi en Hitta Vilse-stig i skogen, där vi lär oss att göra stopptecken, bygga en koja, hitta ett träd i skogen att krama och mycket annat matnyttigt. Utbildningen avslutas med gemensam korvgrillning för de som vill. Alla barn får med sig ett diplom, samt ett pedagogiskt material hem.

Du som vuxen är varmt välkommen att följa med ditt barn och vi vill att du anmäler både barn och vuxna. Vi bjuder på korv och saft, så meddela eventuell specialkost.

Denna utbildning passar barn som är ca 6-11 år gamla.

Vi är ute i naturen, så kläder efter väder rekommenderas.

Vi kommer att genomföra tre utbildningar under dagen, detta är pass 2, som genomförs kl 11-13 (pass 1 genomförs kl 9-11 och pass 3 genomförs kl 13-15). Alla utbildningar genomförs i ett naturområde i Karlstadsområdet, vilket meddelas senare. Det kommer att vara möjligt att ta sig med kollektivtrafik till platsen.

Deltagande är gratis, men vi vill att ni anmäler er senast 16 april.

Anmälan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare