Tillbaka till Matlagningskurser

Köksskola för hemmakocken. Nyhet

Vässa nivån och utveckla dina matlagningskunskaper. Mat ska vara enkel, knepen är många och planering en god början till en bra middag för många. En intensivkurs på tre kvällar där vi prövar olika tekniker, bland annat sous vide, tillagning på låga temperaturer. Kött och fågel med grönsaker som tillbehör är de råvaror gruppen arbetar med.

Innehåll
Vår kock Jonas Arbman har noga valt ut förstklassiga råvaror och komponerat tre menyer med variation för varje kurstillfälle. Här finns något för alla. Det blir smakrika kvällar med mycket teknikprat och goda tips hur du använder verktyg och råvaror på ett fiffigt vis. Alltid flera rätter varje kurstillfälle.

Upplägg
Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Tre tillfällen, intensivt tisdag, onsdag, torsdag kväll 29-31/5. En kväll lagar vi fågel, en kväll fisk och en kväll lagar vi kött. Kvällarna avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Jonas Arbman har arbetat för Medborgarskolan i många år och är en otroligt uppskattad och duktig ledare och pedagog. Jonas vurmar särskilt för de asiatiska länderna samt länderna runt Medelhavet med det toscanska köket i topp. Även fisk och skaldjur hör till hans favoriter. Hos oss hittar du en mängd kurser med Jonas Arbman som ledare.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på hemsidan www.medborgarskolan.se och hitta det som passar dig.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Föreläsning med Peter Streijffert
Lär dig ta tillvara mat, minska på onödiga förpackningar, minska matsvinnet och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Zero Waste - minska matsvinnet!

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser