Tillbaka till Övrig Musik

Gitarr Fingerpicking

Lär dig spela fingerpicking som man gör i amerikansk folk – och bluesmusik .
Utveckla ditt gitarrspel och ditt sätt att skriva låtar genom nya tekniker och få tips på olika sätt att stämma gitarren. Här lär vi oss komma igång och förstå grunderna i amerikansk fingerpicking, den teknik som i dag också är så förknippad med singer - songwriters. Vuxna från 18 år

Innehåll
Kursen innehåller introduktion till fingerspelets grunder och historia, några enkla melodier, spela med olika stämningar, spela till sång

Upplägg
En gång i veckan 5 x 60 minuter.

Förkunskaper
Du bör ha spelat gitarr ett tag och känna till grundackorden. Du behöver inte kunna läsa noter

Kursledare
Olle Unenge är en mycket uppskattad och inspirerande musiker och konstnär som hela sitt liv har spelat och sjungit sånger. Han har stor erfarenhet av undervisning och som frilansmusiker . Olle ingår i bandet Tullamore Brothers och har släppt en soloskiva.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Medtag egen gitarr

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan