Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Dans

Orientalisk dans -mix nybörjare fortsättning

 • Träna smidighet och taktkänsla
 • Få bättre kroppskontroll
 • Ha roligt

De flödande, sensuella rörelserna i den orientaliska dansen har fängslat och fascinerat i tusentals år.

Innehåll
Vi dansar med både mjuka och skarpa rörelser. I den orientaliska dansen arbetar man med hela kroppen men framför allt med höfter, mage, axlar och bröstkorg - armar och händer ramar in dansen.

Under terminen får du lära dig grundteknik, steg, rörelser och enkla kombinationer samt en kortare koreografi. Med mycket glädje, lättsamhet och grundliga förklaringar lär du dig att isolera, koordinera steg/rörelser och använda "oupptäckta muskler". Vi följer musikens rytm och skapar en bra hållning på ett mjukt och skonsamt sätt.

Du får möjlighet att testa de många olika stilarna inom orientalisk dans. Allt från den grundläggande folkloren till mer moderna stilar såsom orientale (d.v.s. klassisk "magdans"), tribal och flamenco-orientale. Den orientaliska dansen kombineras under kursen med jazzdans och "hårdrocks-inspirerad dans" där enklare dansnummer skapas till välkända låtar.

Upplägg
Kursen bedrivs i vår ljusa danssal med utsikt över ån, i nya lokaler på J A Selanders Gata. Kursen går varje onsdag med åtta sammankomster, samma dag och tid. Kursen omfattar 2 studietimmar per tillfälle kl 17.30 – 19.00.

Förkunskaper
Vi har alla olika intentioner och mål med dansen, därför vänder sig kursen till alla vuxna, från motionärer, till de som har större satsningar i åtanke. Kursen vänder sig till de som gått nybörjare fortsättning tidigare hos Kerstin.

Kursledare
Kerstin Lienius har dansat sedan hon var 4 år gammal. Kerstin har erfarenhet av bl.a. balett, jazz och flamenco men fastnade för den orientaliska dansens variationsrika och graciösa stil.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Inget kursmaterial krävs för kursen.

Bra att veta
Ha bekväma kläder som du kan ta ut rörelser i.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Eskilstuna, J A Selanders gata 1, ESKILSTUNA (Karta)
 • Ledare: Kerstin Lienius
 • Start: den 4 april 2018
 • Dag och tid: Onsdag 17:30-19:00
 • Kurstimmar: 16
 • Tillfällen: 8
 • Kursnummer: 39423
 • Pris: 950 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Eskilstuna ESKILSTUNA

J A Selanders gata 1, 63220 ESKILSTUNA
Telefon: 010-1575200

Medborgarskolan Eskilstuna
J A Selanders Gata 1
632 20 ESKILSTUNA

010-1575200
eskilstuna@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Eskilstuna

Nu hittar du oss på JA Selanders gata 1. Välkommen!

Läs mer här!

Medborgarskolan startar samarbete med nattvandrarna.nu i Årby.

Läs mer här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer