Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Trädgård

Föreläsning: Åke Truedsson - Odla tomater och vitlök

Odling är hetare än någonsin och intresset för egenproducerade ekologiskt odlade grönsaker växer sig större för varje år som går. I vår gästar Åke Truedsson Medborgarskolan för att dela med sig av sin kunskap kring att odla tomater och vitlök.

Innehåll
Under denna kväll fördjupar vi oss tillsammans med Åke i att odla egna tomater och vitlök. Åke föreläser om ursprung, historia, hälsoeffekter, olika sorter och ger flera goda odlingstips till dig som vill odla på egen hand. Föreläsningen är indelad i två delar med en paus i mitten. Den ena delen fokuserar på tomater och den andra på vitlök. Efter föreläsningen ges möjlighet att ställa frågor. Total beräknad tid för föreläsning inklusive frågestund är 2x90 minuter. Anteckningsblock är en fördel.

Om föreläsaren
Åke är välkänd i trädgårds och odlingssammanhang och har medverkat i TV med Gröna rum och Gunnel K. och Mitt i maten med Aspengren, han är författare till ett 10-tal trädgårdsböcker och har skrivit otaliga trädgårds och odlingsartiklar sedan 1984. Han odlar idag mycket frukt och bär och egna ekogrönsaker på en gård i Håslöv Skåne och driver tomatklubben och vitlöksklubben (www.tomatklubben.se).

Bra att veta
En kallelse/faktura skickas till din angivna e-postadress och gäller som din biljett.

Anmälan

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan