Tillbaka till Utsjöskepparen

Kanalintyg

  • Ska du segla över de sju haven är detta kursen för dig
  • Lär dig hantera alla farvatten inklusive tidvatten och strömmar.

Kanalintyget ger dig, tillsammans med Förarintygsexamen och båtpraktik, behörighet att färdas på de europeiska inre vattenvägarna.

Innehåll
Du kommer att få kännedom om innehållet i CEVNI - Code européen des voies de navigation intérieure. CEVNI beskriver signaler, regler och tillvägagångssätt vid navigering av Europas inre vattenvägar. Europa är genomkorsat av floder, sjöar och kanaler som flitigt trafikeras av yrkestrafik. I fritidsbåt på dessa vatten är det nödvändigt att känna till regelverket CEVNI och hur man skall förhålla sig till yrkestrafiken.

Upplägg
Vi träffas 1 gång mellan 17,00-22,00
Vi gör provet i samband med kursen, tar ca 45-60 min. Du får använda kurslitteraturen som uppslagsverk under provet.

Förkunskaper
Förarintyg/ Kustskepparintyg, båtpraktik och SRC/båtradio.
Minimiålder 15 år.


Kursmaterial
RYA European Waterways Regulations av T Murrall, ISBN: 9781906435875. Du köper själv boken innan kursstart.
Du får använda kurslitteraturen som uppslagsverk under provet, därför är det extra viktigt att du tar med boken vid kurstillfället.

Observera att kursmaterialet INTE ingår i kurspriset. Invänta kallelse till kursen innan du köper materialet.

Kursledare
Johan Bergsten har varit kursledare hos oss i över 10 år och har mångårig erfarenhet av sjölivsutbildning. Han har jobbat på de stora haven i 11 år samt varit befälhavare på mindre passagerarfartyg sedan 1986, och har under hela sitt yrkesliv jobbat med sjöfart och utbildningar.
Johan har jobbat på sjöfartsverket i 6 år och driver sedan 10 år tillbaka ett rederi med en passagerarfartyg i Vätterns norra skärgård med utgångspunkt Askersund.

Bra att veta

Examination sker i samband med kurstillfället.
Vid godkänd examination får du en stämpel i din blå intygsbok som ska tas med till kurstillfället. Intygsboken fylls på med alla navigationsintyg du gör och är skriven på svenska, engelska, tyska, franska och spanska. Hyr du båt utomlands är boken ett måste. Saknar du din blå intygsbok? Kontakta NFB www.batlivsutbildning.se

Det tillkommer en kostnad med 450 kr för examinationsavgiften som betalas vid kurstillfället,


Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka 10 dagar före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare