Tillbaka till Trädgård

Gör egen vegansk ekologisk tvål

Gör dina egna härliga, ekologiska och väldoftande tvålar. Med örter och oljor lär du dig metoden att kallpressa tvål. Vi pratar även om att varmpressa tvål. Vi gör tvålar helt utan tillsatser och konserveringsmedel. Idag är det fokus på lavendel, och även andra örter för den som inte gillar lavendel!

Innehåll
En eftermiddag då du får massor av råd och tips om råvaror och ämnen som passar bra för vår hud.

Upplägg
Information och prat om råvaror och örter, därefter arbetar deltagarna två och två med produkterna. Passar även veganer. Säg dock till vid anmälan så vi vet för planeringen.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Maria Bergkvist är naturorienterad med erfarenhet inom flera olika hantverk. Hon har utbildat sig runt hudvård främst i Österrike. Många av örterna som används plockar Maria själv i sin egen trädgård eller ute i naturen.

Kursmaterial
Allt material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Hitta fler kurser inom ekologisk hud- och hårvård med Maria Bergkvist på vår hemsida.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Lär dig binda vackra buketter som ett proffs! Bind buketter inför bröllop, Alla hjärtans dag, med vår- eller vintagetema?

Visa alla floristkurser

Föreläsning med Peter Streijffert 21/3

Har du ett intresse för odling och trädgård?
Prova att odla din egen mat med stadsodling!

Anmäl dig här!

Drömmer du om en ny trädgård? Eller vill lära dig mer om odling? Lär dig att skapa din egen oas på någon av våra inspirerande trädgårdskurser!

Visa alla trädgårdskurser

Lär dig att inreda med ljus. Grundläggande belysningskunskaper som hjälper dig att välja rätt ljussättning till ditt hem.

Lär dig ljussätta ditt hem