Tillbaka till Yoga

Hatha Yoga

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

En kurs för dig som vill träna både kropp och själ samt hitta ditt inre lugn. Yogan frigör spänningar, blockeringar i kroppen och ger dig en djupare andning.

Innehåll
Denna kurs är influerad av den klassiska Hatha yogan, men du kommer även att hitta intryck från andra former av yoga. Lisa, som leder denna kurs, tar dig genom ett flöde av rörelser som både stärker, mjukar upp och får dig att slappna av. Rörelserna är anpassade för alla nivåer av erfarenhet, erfaren som nybörjare. Fokus kommer att ligga på att mjuka upp kroppens stora muskelgrupper och leder genom att synkronisera specifika rörelser och positioner med andningen.

Kända hälsovinster är bland annat minskade spänningar i kroppen, bättre sömn, förbättrad matsmältning, lugnare sinne, och hjälp mot smärta med mera.

Upplägg
Kursen erbjuds varje tisdag 17.30 – 18.45 med 5 sammankomster. Kursen omfattar 75 minuter per sammankomst.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Övningarna är anpassade så att alla kan delta.

Kursledare
Lisa Wieslander är utbildad yogalärare via Axelssons Gymnastiska Institut. Lisa vill avdramatisera yogan och erbjuda den för en bred publik och erbjuder klasser i flera olika yogastilar. Lisa har tidigare bland annat erbjudit yoga både för seniorer och nybörjare. Lisas yoga tar sin utgångspunkt i den klassiska Hatha yogan men med ett tydligt fokus på anatomi, alignment och mindfulness.

Kursmaterial
Inget kursmaterial för denna kurs.

Bra att veta
Bär oömma kläder. Av hygieniska skäl ber vi dig ta med din egen yogamatta. Det rekommenderas även att du tar med dig en filt.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor