Tillbaka till Matlagningskurser

Vegansk matlagning

Att vara vegan innebär att man endast äter vegetabilisk föda och undviker alla typer av animaliska produkter, alltså även mejeriprodukter och ägg. Här lär vi oss att laga näringsriktig och spännande vegansk mat som du enkelt kan laga hemma efter kursen.

Innehåll
Vi går igenom hur du genom att välja rätt råvaror kan kompensera för de näringsämnen som man annars lättast hittar i animaliska livsmedel och som är klurigare att få i sig genom vegansk kost. Du får också tips på hur du kan komponera måltider för att tillgodogöra dig näringen på bästa sätt. I mindre grupper lagar vi sedan smakrika och vackra varma och kalla rätter samt desserter på enbart vegetabiliska råvaror.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Materialkostnad
Matkostnad på ca 175 kronor/person/ kurstillfälle tillkommer vilken betalas kontant till ledaren vid respektive kurstillfälle. Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kursen så att ledaren kan inhandla råvaror till rätt antal deltagare.

Bra att veta
Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan.

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0340-194 95

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare