Tillbaka till Släktforskning

Hur levde dina släktingar på 1910-talet?

  • Lär dig om släktforskning på nätet
  • Hitta dina rötter samtidigt som du lär dig om släktforskning
  • Lär dig släktforskningsprogram

Innehåll och mål
Vill du veta mer om hur just dina släktingar levde? Det går att få fram information om var de arbetade, hur de bodde, familjesituation, sjukjournaler och mycket mer. Du väljer att följa en av dina släktingar och får hjälp med var du kan söka fram information. Målet med kursen är att ge lite "kött på benen" kring de människor som levde på 1910-talet. För att förstå drivkrafterna och levnadsförhållandena för de människor som gått före oss är kursens ambition att presentera släktforskningen i en historisk och kulturell kontext.

Upplägg
Vi börjar med en översikt över 1910-talet, för att förstå historiska och kulturella sammanhang, innan vi går vidare med hur man får tillgång till mer specifik information, vi gör studiebesök i arkiv och på andra aktuella platser.

Förkunskaper
På den här kursen behöver du inte ha släktforskat men du måste vara van vid att söka information via datorn.

Kursledare
Stefan A. Escher är erfaren kursledare i släktforskning, och är även forskare i genetik. Han har också vidareutbildat sig inom släktforskning på universitetsnivå.
Marianne Jonasson är erfaren kursledare i släktforskning, och har vidareutbildat sig inom ämnet på universitetsnivå.

Kursmaterial
Du behöver inte köpa någon kursbok för att hänga med i kursen, men du kommer att få litteraturtips.

Bra att veta
Fundera gärna innan kursen börjar på vem du vill studera närmare. Vi delar våra fynd i gruppen och får en sammansatt bild av hur det var att leva på 1910-talet.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Behöver man gå en kurs i släktforskning när allt verkar finnas på nätet? Mängden av information gör att man lätt hamnar snett och börjar följa fel Per Persson, samla på någon annans släktingar eller missa barn på bygden och okända föräldrar.

Släktforskning grund och fördjupning, Släktforskning online, Släktforskning i Finland

Se kommande kursstarer

En introduktionskväll till släktforskning, där vi också tar upp DNA, immigrantforskning och att släktforska i andra länder.

Anmäl dig här!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter, roliga tävlingar eller unika kampanjerbjudanden.

E-postadress