Tillbaka till Historia

Lär känna din historia - Livet i Stockholm

Är du nyfiken på hur livet gestaltat sig för dem som levt i Stockholm före dig? Hur levde man i vardag och fest, hur arbetade man och vad var viktigt för att skapa sig en tillvaro under olika tider?

Innehåll och mål
Tina Rodhe, chef för Medeltidsmuseet, ger oss en inledande visning, och vi fortsätter med nedslag i historien fram till och med 1990-talet. Vi läser, diskuterar och gör spännande studiebesök i vår vackra stad.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs, bara ett stort mått av nyfikenhet.

Kursledare
Tina Rodhe, chef för Medeltidsmuseet ger oss en inledande visning. Torbjörn Lauthers är erfaren lärare i historia, samhällskunskap, psykologi och sociologi på gymnasienivå.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterialet sammanställs av kursledaren och ingår i kursavgiften.

Utvecklingsmöjligheter
På Medborgarskolan har vi många olika kurser inom kultur och historia med olika fokus. På den här typen av kurs föds ofta nyfikenhet på tidigare skeden i historien, eller hur det sett ut i andra delar av världen. Om intresse finns ordnar vi en fortsättningskurs.

Bra att veta
Första tillfället på Medeltidsmuseet, resterande tillfällen på Hagagatan 23 A (förutom sista gången som meddelas på plats senare).

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

En introduktionskväll till släktforskning, där vi också tar upp DNA, immigrantforskning och att släktforska i andra länder.

Anmäl dig här!

Behöver man gå en kurs i släktforskning när allt verkar finnas på nätet? Mängden av information gör att man lätt hamnar snett och börjar följa fel Per Persson, samla på någon annans släktingar eller missa barn på bygden och okända föräldrar.

Släktforskning grund och fördjupning, Släktforskning online, Släktforskning i Finland

Se kommande kursstarer

Några av vårens intressanta föreläsningar är Bohemiska trädgårdar – odödliga odlare med Elin Unnes, Naturligt snygg – Skönhet för medvetna med Hannah Sjöström ochKreativitet och galenskap - föreläsning med Simon Kyaga.

Visa vårens föreläsningar