Tillbaka till Trädgård

Beskärning av fruktträd och buskar

En kurs där du lär dig att beskära olika fruktträd och buskar på rätt sätt.

Innehåll och mål
Du får lära dig olika tekniker för beskärning beroende på typ av träd eller växt. Konsten att få friska träd och buskar med bra avkastning är genom beskärning i rätt tid och med rätt redskap

Upplägg
Torsdag 22/ 3 kl 18.00-20.30 har vi en teoretisk genomgång som sker i Medborgarskolans lokaler. Lördag 24/3 kl 10.00 -15.00 är den praktiska delen hemma i någon eller några deltagares trädgård beroende på avstånd mm. I vilken eller vilkas trädgård vi ska husera bestäms vid teorikvällen.

Förkunskaper
Inga

Kursmaterial
Visst material ingår. Medtag egna beskärningsverktyg om du har och tänk på rätt klädsel inför praktikpasset. Boktips: Beskärningsboken av Klaus Vollbrecht m fl.

Kursledare
Kursledaren Cathrine Lindström Mårdh är grundskollärare och montessorilärare sedan 20 år tillbaka. Cathrine är utbildad trädgårdsmästare på högskolan i Gävle och Wij trädgårdar i Ockelbo med inriktning hälsa och design. Hon har lång erfarenhet av odling då hon har en kolonilot. Cathrine driver företaget CaLiMas Trädgård med inriktningen rådgivning, formgivning och beskärning av fruktträd. CaLimas Trädgård finns på Facebook och Pinterest. Samt på instagram, calimastradgard.

Våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Medtag matsäck på den praktiska dagen.

Anmälan

Stort grattis säger vi till Emil Alstermark som är utsedd till Årets utvecklare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook