Tillbaka till Måleri

Akryl och oljemålning för nybörjare - Helgkurs

  • Öva upp ditt färgsinne
  • Använd din kreativitet
  • Bli inspirerad

Upplev glädjen av att skapa en egen tavla och lär dig de grundläggande kunskaperna om oljemåleri och akryl

Innehåll och mål
Vi lär oss grundläggande tekniker och tillvägagångssätt för att bygga upp en målning. Vi lär oss om färger och blandningar och ger varandra inspiration till ett kreativt skapande. Målet är att deltagaren ska känna sig trygg i sitt egna skapande med hjälp av tillvägagångssätt och feedback.

Upplägg
Kursen omfattar 2 sammankomster. lördag och söndag 24-25/3 mellan kl 1000-1700 med avbrott för en timmes lunch.
Vi går först igenom grunderna.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. För dig som är nybörjare, alla kan lära sig måla.

Kursledare
Hanna Tingsgård är konstnär och målare. Hon är utbildad på Konstfack, vid Institutionen för Konst. Bakom sig har hon många år som yrkesverksam konstnär, knuten till ett välrenommerat galleri. Hon har deltagit i internationella konstmässor, är offentligt representerad och hennes kunskaper i måleri och teckning är mycket gedigna.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Färger och papper ingår i kursavgiften.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt hos www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden

Tips på vidareutveckling
Om du blir sugen att prova på andra slags målerier så planerar Medborgarskolan kurser i såväl Akryl- och Akvarellmålning som Kurbitsmåleri.

Bra att veta
Kaffe och te finns att köpa.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift 50 kr/avi tillkommer from avi nr två vid delbetalning.

Anmälan

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Emil Alstermark som är utsedd till Årets utvecklare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare