Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Måleri

Akvarellmålning - fortsättningskurs

  • Öva upp ditt färgsinne
  • Använd din kreativitet
  • Bli inspirerad

Utforska, experimentera och lär känna akvarellens särart. Våga doppa penseln i färg och låt färgen flyta ut över papperets yta. Inget kan som akvarellen skildra himlens skiftningar, vattnets genomskinlighet, eller fånga naturens fantastiska nyanser av ljus och färg.

Innehåll
Du tränar ögat att se din omgivning på ett nytt sätt och lär dig att skapa ljus, skugga, volym, struktur och perspektiv. Du lär om material, färgblandning, bildkomposition mm.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 5 veckor.

Förkunskaper
Vi fortsätter utveckla dina färdigheter i akvarell via både klassiska måleritekniker så som ljus och skugga, färglära,transparens, perspektiv, komposition och frigörande övningar, olika effekter mm för att öppna ditt kreativa flöde!
Kursen innehåller handledda uppgifter men det finns också möjlighet att arbeta med individuella önskemål.

Kursledare
Hanna Tingsgård är konstnär och målare. Hon är utbildad på Konstfack, vid Institutionen för Konst. Bakom sig har hon många år som yrkesverksam konstnär, knuten till ett välrenommerat galleri. Hon har deltagit i internationella konstmässor, är offentligt representerad och hennes kunskaper i måleri och teckning är mycket gedigna.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Materialet köper du hem när du fått meddelande från oss att din kurs är startklar, det är när du får din kallelse/faktura. Ta med;
• Akvarellblock 300 gram, slät gräng (slätt papper)
• Akvarellfärger i kaka eller tub (Windsor Newton är ett bra märke)
Ultramarin,Bränd umbra, Gul, Ockra, Röd,Krapplack, Smaragdgrön,Cyanblå,Magenta
Citrongul, Terra di Sienna-bränd
• Runda penslar i storlekarna 14, 5 och 3)
• En moddlare (en platt bred pensel)
• Blyertspenna (hårdhet: H)
• Suddgummi
• Natursvamp
Maskeringsvätska och gärna en liten sprayflaska

• Plywoodskiva finns att låna på kursen med en storlek på upp till A3. Om du vill måla på större får du ta med själv.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt hos www.bokus.com samt hos Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Ange rabattkod medbo14 vid beställning hos Bokus, eller ta med din kallelse/faktura till Akademibokhandeln för att få tillgång till rabatten.

Tips på vidareutveckling
Om du blir sugen att prova på andra slags målerier så planerar Medborgarskolan kurser i såväl Akryl- och Oljemålning som Kurbitsmåleri.

Bra att veta
Kaffe och te finns att köpa.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift 50 kr/avi tillkommer from avi nr två vid delbetalning.
Om du deltagit vid minst 75% av kurstillfällena kan Medborgarskolan utfärda ett intyg mot en kostnad om 75 kr

Anmälan

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Hanna Bratt och Alma Andersson som är utsedda till Årets ledare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook