Tillbaka till Dans

Barndans 4-5 år (utan förälder)

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

BARNDANS 4-5 år

Det främsta målet med våra barndanskurser är att barnen ska ha roligt samtidigt som de på ett lekfullt sätt lär sig dansa. Barnen blir fulla av energi och de tycker att det är så kul. Vi gör uppehåll vid skollov. Närmare information lämnas vid kallelse till respektive kurs.

Innehåll och mål
Kursen för dansglada pojkar och flickor som inte kan sitta still. Barndansen lägger grunden för all dans, och är även en utmärkt allsidig träning för alla barn som gillar att röra på sig. Det främsta målet med kursen är att ha roligt och få en bred och bra grund för fortsatt dansträning. Barnen får på ett lekfullt sätt öva kroppsmedvetenhet, rörlighet och musikalitet genom rörelselekar och teman, som väver ihop lektionen till en varierad danstimme med mycket innehåll!

Upplägg
Genom lekar, sånger och roliga övningar tränar barnen balans, styrka, koordination och smidighet. Vi utvecklar rörelsefantasin och lusten att pröva och utmana oss själva i rörelse, följa olika typer av musik och uttrycka oss med kroppen. Vi prövar också enklare steg och danssekvenser. Vi arbetar med dynamik och många olika sorters musik – från barnsånger till pop, klassisk musik och folklore. Barndansens lekfulla upplägg, avpassat för åldern lägger grunden och väcker intresset för att fortsätta vidare till balett, street och andra dansformer med mera teknikträning och koreografi.

Övrigt
Barndansklasserna är åskådarfria, för bästa koncentration. Det är också en del av träningen för barnen att lära sig arbeta självständigt med en grupp och ledare. Det är bra om du förbereder ditt barn på detta. En förälder/vuxen ska alltid finnas tillgänglig utanför salen. Sista lektion är öppen för publik och vi visar vad vi har arbetat med under kursen. OBS! Denna klass är för barn som vill prova att dansa utan närvarande anhörig.

Kursmaterial
Mjuka, rörliga och oömma kläder. På fötterna: barfota, halksockor eller mjuka träningsskor. Inga smycken, klockor eller lösa accessoarer. Vattenflaska kan även vara bra att ha med sig, för drickpauser under lektion.
Det finns möjlighet att byta om och duscha för den som vill, i anslutning till lokalen.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs, men gärna ett intresse för musik och dans.

Kursledare
Kursledare Clara Cleo Cornell är utbildad på Dansakemin i Stockholm och Performing Arts Dance Course på London Studio Centre i England, med internationell fortbildning i dansteknik, sång, musikal och låtskrivande. Clara har varit verksam pedagog i många år på ett stort antal dans- och kulturskolor, i skolan och på företag. Hon har arbetat med allt från pyttedans till showdans, street, afrikansk dans, balett, rytmik, sång, musikaler, improvisation och scenisk presentation. Hon har även varit verksam som koreograf och som artist i olika sammanhang, är projektledare och skriver egen text och musik. ”Jag har alltid tyckt det varit roligt att kombinera olika stilar och uttryck. Som lärare är mitt mål att kombinera dansglädje med personlig utveckling och teknik. Jag vill att eleverna ska upptäcka magin i dansen och samtidigt få en bra fysisk träning, med möjlighet att stärka sin självkänsla och att vara kreativa.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns ett flertal danskurser här på hemsidan. Vilken kurs passar dig?

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på www.bokus.com.
I Akademibokhandelns butiker kan du under samma period erhålla 10% rabatt på böcker, papper och kontorsvaror.

Anmälan

Streetdance, Barndans 4-5, Barndans 6-7år, Balett 8-10, Bugg för nybörjare och Bugg fortsättningskurs. Välkomna!

Läs mer om våra danskurser!

Vi har kurserna för dig inom navigation och sjöliv! Till våren måste du passa på att lära dig navigera lite bättre - ta förarintyg!

Väv trendiga bordstabletter, löpare, väskor eller annat valfritt i traditionella och nya material. Endast fantasin sätter gränser! Vi har kurser på olika nivåer och vid olika tider.

Vävning