Tillbaka till Konsthantverk

Läderhantverk

  • Utveckla din kreativitet
  • Uttryck dig själv på ett nytt sätt

Vill du lära dig mer om läder och testa att arbeta med läder i en riktig verkstad. Gillar du hantverk och vill testa ett nytt hantverk i en riktig verkstad, på kursen går vi igenom allt från skötsel till att göra enkla små projekt.

Innehåll
Du lär dig om läder och får testa på grunderna i arbetet med läder en verkstad. Vi övar genom att göra en mindre plånboksmodell, fotoram eller nyckelfodral.

Upplägg
Kursen går vid tre tillfällen. Kursen går en gång varannan vecka under tio sammankomster, samma veckodag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att delta.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Material ingår inte i kursavgiften och betalas på plats till kursledaren. Materialkostnaden beror på vilket projekt du väljer att göra men är på cirka 100-200 kronor.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0340-194 95

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!