Tillbaka till Italienska

Italienska: Scopriamo l’Italia chiaccierando - lätt konversation nivå B1

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till ett språk som talas av över åttio miljoner människor
  • Få inblick i den italienska kulturen.

Gör slag i saken och förverkliga dina drömmar om Italien och dess underbara språk! Vandra längs kanalerna i Venedig eller njut av alla historiska platser i Rom...
La vita è bella – Livet är underbart!

Innehåll
Vi upptäcker Italien genom att läsa tidningsartiklar och titta på italienska program och lär oss mer om vardagslivet i Italien.

Förkunskaper
Du har läst italienska tidigare under några år. Du har läst all grundläggande grammatik och har ett basordförråd så att du kan läsa italienska och kan delta i samtal.

Kurslitteratur
Tidningsartiklar.

Inplaceringstest
Känner du dig osäker på vilken kurs du bör välja? Kom på rådgivning: torsdag 18/1 kl 15:00-19:00 eller tisdag 23/1 15:00-19:30. Ring Ring 010-157 63 61 och boka en tid.
På vår hemsida finns inplaceringstest i italienska: http://www.medborgarskolan.se/amnesomraden/sprak-och-resa/europaradets-nivaskala-och-spraktest/europaradets-nivaskala-och-spraktest/.

Kursledare
Chiara Martinetti har universitetsexamen bl a i moderna språk och litteratur från Verona universitet. Hon är studerat turism i Rom och är idag både auktoriserad Stockholmsguide och Italeinguide. Hon har undervisat i italienska för svenskar i flera år på olika nivåer.

Bra att veta
Max 10 deltagare.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Vill du lära dig konsten att få folk att lyssna? Vi har många olika kurser i retorik att välja mellan.

Vi har även språkkurser i Täby - Franska, Italienska och Spanska.

Se kommande kursstarter

Antonello Motta berättar på lätt italienska om filmen, skådespelarna, regissören osv före visningen och efter filmen finns det tid för diskussion.
Något smått att äta och dricka ingår också.

Läs mer och anmäl dig här

Få hjälp av vår kursledare att välja rätt kurs under våra inplaceringstest i början på terminen. Du kan också ta hjälp av Europarådets nivåskala och bedöm själv din nivå.

Se aktuella datum för våra inplaceringstest eller ring 010-157 63 61 och boka en tid!

Inplaceringstest/rådgivning