Tillbaka till Kustskepparintyg

Kustskepparintyg

  • B-körkort på sjön
  • Nu kan du lämna skärgården och segla på öppet hav
  • Segla/kör en båt som är längre än tolv meter och bredare än fyra meter

Kustskepparintyget är en direkt fortsättning för dig som tagit Förarintyg. Kursen ger dig den kunskap som du behöver för en längre färd utomskärs.

INNEHÅLL
Du får lära dig mer om lanternor, fyrar, kompass, bestickföring, miljö, mörkernavigering, säkerhet ombord och principerna för GPS, radar och SRC/VHF mm. Du får den kunskap som du behöver för en längre färd utomskärs och till havs. Kustskepparintyget ger dig behörighet att framföra fritidsskepp (12x4 meter). Efter avslutad kurs anordnas prov för Kustskepparintyg.

UPPLÄGG:
Vi träffas en kväll i veckan i 10 veckor. I samband med kursen så erbjuds ett praktikpass på båt för att praktisera dina kunskaper. Kostnad och datum meddelas under kursen.

UPPSKRIVNING
Kostnad på 450 kr för uppskrivning tillkommer och betalas vid skrivningtillfället till NFB:s representant. Datum meddelas under kursen.

FÖRKUNSKAPSKRAV
Minimiålder 15 år. För att få ta Kustskepparintyget måste du inneha Förarintyget och även ha praktisk erfarenhet av förande av fritidsbåt.

LEDAREN:
Åke Boquist, mångårig duktig ledare inom sjöliv hos oss på Medborgarskolan Västervik

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kursmaterialet, Kustskepparintygspaket Ostkusten , köper du i butiken hos Erlandssons Brygga i Västervik. alt beställer på bryggboden.se (https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningspaket-for-medborgarskolan/vastervik/kustskepparintygspaket-ostkusten-navigering-sjomanskap.html)

BRA ATT VETA
Du som är medlem i en båtklubb får 10% rabatt på kursavgiften, ange ditt klubbs namn och ditt medlemsnummer.
Är du medlem i Kryssarklubbens S:t Anna krets eller har din båt försäkrad hos Svenska Sjö så får du 20 % rabatt. Uppger ditt medlemsnummer/försäkringsnummer.

Vill du delbetala kursen kostnadsfritt på tre gånger? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller meddela detta om du anmäler dig per telefon.

VÄLKOMMEN!

Anmälan

Medborgarskolans musikwebb

Vare sig du spelar jazz, hårdrock eller hiphop… Här får du hjälp med replokaler, utrustning, inspelningar m.m.

Läs mer om Amplified, vår musikverksamhet

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring