Tillbaka till Utsjöskepparen

Utsjöskepparen - Intresseanmälan

  • Ska du segla över de sju haven är detta kursen för dig
  • Lär dig hantera alla farvatten inklusive tidvatten och strömmar.

Anmäl dig här så kontaktar vi dig när vi fått startdatum till hösten 2017.

Det har blivit allt vanligare att ta sig ned till Medelhavet med egen båt. Utsjöskepparintyget omfattar det du behöver känna till för att göra denna färd säker.

INNEHÅLL
Kursen ger dig teoretiska kunskaper och färdigheter om navigering, planering, meteorologi, säkerhet, sjömanskap m.m. som erfordras för att genomföra en längre resa med fritidsfartyg utmed Europas kuster. Här lär du dig att arbeta med bestikföring, om tidvatten och strömmar och hur de påverkar kurs och bärning.
Långfärdsbåten och vilken utrustning den bör ha är ett annat viktigt moment, elektroniska hjälpmedel, nautiska publikationer, radiokommunikation, in- och utklarering i olika länder mm som är nödvändig för att klara en längre resa.

FÖRKUNSKAPER
För att gå denna kurs måste du ha Förarintyg och Kustskepparintyg.

UPPLÄGG
Vi träffas under två helger.

UPPSKRIVNING
Kostnad för uppskrivning tillkommer och betalas vid skrivningtillfället till NFB:s representant. Datum meddelas under kursen.

KURSMATERIAL
Kursmaterialet, Förarintygspaket Ostkusten, köper du i butiken hos Erlandssons Brygga i Västervik. alt beställer på bryggboden.se (https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningspaket-for-medborgarskolan/vastervik/)

BRA ATT VETA
Det är ibland svårt att få ihop deltagare till denna kurs och därför tillämpar vi intresseanmälning. Vi kontaktar er när det är tillräckligt många intresserade för att starta en kurs. Anmälan är inte bindande.

Vill du delbetala kursen kostnadsfritt på tre gånger? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller meddela detta om du anmäler dig per telefon.

VÄLKOMMEN!

Anmälan

Medborgarskolans musikwebb

Vare sig du spelar jazz, hårdrock eller hiphop… Här får du hjälp med replokaler, utrustning, inspelningar m.m.

Läs mer om Amplified, vår musikverksamhet

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor