Tillbaka till Balett

Tant och gubb balett - balett för vuxna i Kanalkyrkan Sandviken

  • Grunden för all dans
  • Få kroppskontroll
  • Öva och förfina din teknik

Lämna din intresseanmälan så hör vi av oss när startdatum är klart.

Drömmer du om att dansa balett, kravlöst och för nöjes skull? Tant och gubb balett vänder sig till dig som med dans vill stärka din kropp och samtidigt få en trevlig samvaro med likasinnade. Det är en glädje att få dansa och balett ger dig både kroppskontroll och bättre balans. När du klassas som tant eller gubbe bestämmer du själv!

Innehåll
Balettövningar med stöd och fritt i danssalen
Töj- och stretchövningar
Kursen utgår från den klassiska balettens byggstenar genom olika övningar. Vi utvecklar styrka, smidighet och koordination. Vi värmer upp, gör övningar med stöd och fritt i danslokalen . Balettens franska uttryck beskrivs allt eftersom vi träffar på orden i övningarna.

Upplägg
Kursen omfattar 60 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 5 veckor.

Förkunskaper
Inga förkunskaper i balett eller annan dans krävs. Det här är en kurs för dig som är nyfiken på den klassiska baletten i praktiskt tappning och som vill ha en glädjefylld stund.

Kursledare
Filomena Policarpo är född i Italien där hon studerade balett och utbildade sig till danslärare. Hon drev också egen dansskola innan hon flyttade till Sverige. Hon har varit kursledare hos Medborgarskolan i många år och är väldigt uppskattad av sina deltagare.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Klä dig bekvämt men inte i allt för löst sittande kläder. Ta gärna med vattenflaska.
Balettkurserna är väldigt populära och brukar snabbt bli fullbokade så gör din anmälan direkt.
OBS! Denna kurs hålls i Kanalkyrkan i Sandviken.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmälan

Stort grattis säger vi till Hanna Bratt och Alma Andersson som är utsedda till Årets ledare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Emil Alstermark som är utsedd till Årets utvecklare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer