Tillbaka till Jazzdans

Minikurs Jazzin' it up

Kom och utforska jazzens grunder och din egen kropps möjligheter. Vi jobbar med styrka, flexibilitet och musikalitet och hittar rörelseglädjen tillsammans. Under våren erbjuder vi tre stycken minikurser - perfekta för dig som är 16+ och inte vill eller inte kan binda upp dig på en hel termin.

Innehåll
Under tre fartfyllda tillfällen utforskar vi jazzens rörelsespråk. Rytm, explosivitet och dansglädje står i fokus när vi djupdyker i stilen som föddes i USA på 20-talet och som idag dansas i tv såväl som på scener världen över. Här jobbar vi med musikalitet, uttryck, fart och svett.

Upplägg
Under våren erbjuder vi tre stycken minikurser - perfekta för dig som är 16+ och inte vill eller inte kan binda upp dig på en hel termin. Varje kurs är tre tillfällen, 90 minuter per tillfälle och passar både dig som har dansat innan och som aldrig har dansat förut.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Detta är en kurs för dig som är nyfiken på den klassiska baletten i praktiskt tappning.

Kursledare
Linda Nihlén och Eto Olsson.

Kursmaterial
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
När du avslutat denna kurs så erbjuder vi ytterligare fortsättning nästkommande termin.

Bra att veta
Vi dansar i strumpor, alternativt balettskor. Om du har andra skor skall du ha skor som kan glida på golvet. Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss! Denna kurs är godkänd enligt Skatteverkets kriterier för "motion och enklare friskvård". Vi tar emot Friskvårdskuponger samt Friskvårdschecken. Klä dig bekvämt men inte i allt för löst sittande kläder. Kom till kursen ombytt då lokalen saknar omklädningsrum och dusch. Ta gärna med vattenflaska och en tjockare tröja till avslappning och stretch.
Parkering finns längs med gatorna på Herrhagen. Kommunens skyltning gäller.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare