Tillbaka till Redovisning och beskattning

Diplomutbildning - Ekonomiassistent

  • Erfarna och engagerade kursledare
  • Kurser över hela landet
  • Höga kvalitetskrav

Som ekonomiassistent är du efterfrågad på arbetsmarknaden och fungerar som företagets administratör. Du är en viktig del i ekonomiarbetet och sköter företagets löpande bokföring och administration. Kompetensutveckla dig själv!

Innehåll
Kursen innehåller grunderna inom ekonomi och rör de moment som är en del av en ekonomiassistents dagliga arbete. På varje sammankomst fördjupar sig gruppen i olika delar av ekonomiassistentens arbetsuppgifter. Kursledaren håller teoretiska pass som varvas med praktiska övningar.

KURSINNEHÅLL:
Bokföring, teori
Redovisningens syfte
Affärshändelser
Löpande bokföring av affärstransaktioner, varuinköp och varuförsäljning
Momsredovising.Lönehantering - Löner, personalskatter och sociala avgifter

Budgetering
Budgeteringens syfte och mål
Resultatbudget och likviditetsbudget
Nyckeltal inom budgetering

Bokslut, teori
Att avsluta konton
Upprättande av balans- och resultaträkning

Fakturering (kundreskontra)
Utbetalningar (leverantörsreskontra)
Momsredovisning
Introduktion (lägga upp företag , verifikationsregistrering och rapporter)
Introduktion i administrationsprogrammet Visma och databokföring med Visma Administration 500


Vi lär oss manuell bokföring från början för att skapa en förståelse för hela processen. I slutet av utbildningen genomförs en examination i form av ett skriftligt prov. För att erhålla ett diplom krävs minst 75% närvaro och att du blivit godkänd på examinationen.

Upplägg
Kursen innefattar 64 studietimmar fördelat på 8 sammankomster. Vi träffas 1 gång i veckan på söndagar under åtta veckor i följd. Varje sammankomst omfattar 8x45 minuter och 30 minuters paus. Ett studieuppehåll görs på 2 veckor. Vecka 19 och vecka 20 då ledaren är bortrest, sista sammankomsten blir den 17/6.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter då utbildningen är anpassad för dig som är nybörjare och inte tidigare har arbetat med ekonomi.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften.
Bokföring från början ISBN 9789147113231 , finns att beställa från Bokus.
Tag med din egen dator/laptop. Om du inte har en egen kan du låna av Medborgarskolan. Meddela detta vid anmälan. Medborgarskolan tillhandahåller Visma om detta behövs under utbildningens gång.


Kursledare
Petra Nordberg är utbildad internationell civilekonom från Linköpings universitet. Petra har tidigare arbetat som nordisk marknadschef på McCain Foods Ltd. Idag arbetar hon förutom på Medborgarskolan, med försäljningsdrivande kampanjer inom dagligvarubranschen och som universitetslärare i marknadsföring på FöretagsEkonomiska Institutet AB.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Vi erbjuder kostnadsfri delbetalning i upp till tre månader.
Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
· I våra lokaler finns en kaffeautomat.
Ett studie uppehåll görs på 2 veckor. Vecka 19 och vecka 20 då ledaren är bortrest, sista sammankomsten blir den 17/6.

Anmälan

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan