Tillbaka till Personlig utveckling

Minnet i praktiken - lär dig minnesmästarnas tekniker

Lär dig grunderna i minnesteknik! Vare sig du lär dig ett nytt språk, ska gå och handla eller göra en presentation på ditt arbete så kan du öva upp hur du ska tänka för att bemästra ditt minne. Under kursen jobbar vi med olika verktyg för att minnas namn, fakta, siffror, allmänkunskap och liknande. Men också hur du kan använda minnestekniker som bra hjärnträning.

Innehåll
Vi går igenom grundläggande tekniker för att du ska kunna bygga ditt egna minnessystem. Du får tips på olika appar som kan träna din hjärna, vi arbetar med bilder, kortlekar, gör roliga övningar, går igenom kraften i att associera och lär oss memorera siffror, koder och liknade på ”rätt sätt”.

Minnesteknik är även ett utmärkt sätt att förbättra och träna din studieteknik på. Minnesträning och studieteknik är två sidor av samma mynt.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Idriz Zogaj är grundare och ordförande för Svenska Minnesförbundet. Han är också förbundskapten för landslaget i minne som han grundat, byggt upp och vunnit VM guld med 2014. Idriz brukar kallas för Svenska Minnessportens gudfader. Idriz är van föreläsare och har skrivit en rad böcker både för vuxna och barn samt tagit fram appar i minnesträning.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Du behöver boken Minnets ABC, som kan köpas på plats av ledaren via swish eller kontant för 169kr.
Ta även med papper och penna.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
Du kan använda ditt friskvårdsbidrag på denna kurs.

Anmälan

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor