Tillbaka till För kropp och själ

Massage - helgkurs

Lär dig handfasta grepp, ergonomiska ställningar och grundläggande anatomi för att enkelt kunna utföra friskvårdsmassage på din fritid.

Innehåll
Massage för hemmabruk är en grundkurs i klassisk svensk massage som passar alla – en perfekt "prova på"-kurs där du får lära dig grunderna för att kunna ge massage med korrekt teknik.
Kursen är praktiskt inriktad och du får lära dig att massera hela kroppen med extra fokus på axlar, rygg och nacke. Under kursen får du lära dig korrekta grepp och tekniker för att kunna ge en skön och effektiv massage. För att du ska lära dig på bästa sätt kommer du både ge och få massage.
Massagen utförs sittande på en bak-och framvänd stol och liggande på en pilatesmatta med filt på golvet.
Vi går igenom grunderna i klassisk massage av nacke, axlar och skuldror. Vi arbetar två och två med enkla grepp där du får pröva dig fram till vilka tekniker som fungerar bäst för dig. Vi varvar teori och praktik genom kursens gång och du får chans att ställa frågor.

Upplägg
Kursen erbjuds lördag 19 maj kl. 12:45 - 16:30, söndag 20 maj kl. 12:45 - 16:30 samt söndag 27 maj 12:45 – 16:30. Totalt 15 studietimmar.

Förkunskaper
Kursledaren anpassar efter din kunskapsnivå. Den här kursen passar dig som kanske är intresserad av att utbilda dig till professionell massör men som först vill testa hur det är att massera på riktigt, eller bara vill kunna ge en effektiv massage till dina nära och kära!

Kursmaterial
För att på bästa sätt tillgodose sig kursen erbjuds ett kompendium vid kurstillfället, kostnad 150 kr. (Frivilligt och försäljs av kursledaren, ej från Medborgarskolan).

Bra att veta
Tag med 2 egna handdukar, badlakan storlek. Frukt och kaffe finns till självkostnadspris.


Kursledare
Therese Tapper är certifierad massör av Branschrådet Svensk Massage samt diplomerad massageterapeut. Therese har flera års erfarenhet av att driva eget företag. Hon gläds åt att sprida sina kunskaper vidare för att hjälpa människor fram till en bättre hälsa.
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.


Bra att veta
Du kan anmäla dig i par eller komma ensam. Bär oömma kläder. Tag med en egen handduk, badlakan storlek. Kostnad för massageolja tillkommer, 50 kr/person. Frukt, kaffe och te finns till självkostnadspris. Betalning sker kontant eller via swish till ledaren på plats.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan