Tillbaka till Gitarr och elbas

Akustisk gitarr - Gypsy Jazz som Django Reinhardt

Gypsy Jazz, eller Jazz Manouche, stilen som skapades av den romske gitarristen Django Reinhardt.

Innehåll och upplägg
Vi börjar med kännetecknande komprytmer, som "La Pompe", går igenom ackord, typiska låtintro och -slut. Du börjar bygga upp en repertoar av låtar, och vi tittar också närmare på andra stilar som Gypsy Waltz, Bossa Nova och "Balkan-style". Plektrumteknik är viktigt och du lär dig så klart några klassiska "Django-licks".

Förkunskaper
Du behöver kunna barréackord, läsa tabulatur och känna dig bekväm med ditt instrument och vara beredd på att spela med plektrum.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du tar med din egen akustisk gitarr. Material sammanställs av läraren med utgångspunkt i gruppens behov.

Utvecklingsmöjligheter
Din utveckling är individuell, och i den här kursen väljer många att fortsätta flera terminer för att ta sitt spel vidare, och för att det är så kul! Medborgarskolan erbjuder också andra gitarrkurser på flera olika nivåer. Du kan välja olika inriktning, bland annat American Roots, Open tuning slide/steel guitar, och du har också möjlighet att pröva ensemblespel i "Spela i band".

Bra att veta
OBS Kursen hålls på tisdagar, nytt startdatum 13/3!
Uppehåll 1/5.

Du som går en instrumentkurs i grupp har möjlighet att boka på en extra privatlektion om 30 minuter i anslutning till kursen. Bra om du missat en gång, om du tyckt något var knepigt och vill ha lite extratid, eller om du har något eget projekt du vill ha feedback på. Lektionen bokar du genom din kursledare, pris 385 kr/gång.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Förbättra din mikrofonteknik, improvisationsförmåga och att läsa noter m.m.

Lördagsworkshop

Upplev njutningen med att spela ett stråkinstrument.

Se alla kurser här

Andnings- och spelteknik, tonböjning, tungblockering, komp- och solostrukturer. Välj mellan terminskurs eller workshop.

Munspel

Rockband, bokcirkel eller syjunta? Är ni några personer som brukar träffas regelbundet för att lära er mer inom något ämne?

Starta egen cirkel