Tillbaka till Psykologi

Hon, han och hjärnan - Markus Heilig

Är våra hjärnor i grunden lika, oavsett kön? Eller finns det viktiga olikheter som vi borde ta hänsyn till? Forskningsresultat lyfts ofta ur sitt sammanhang och det är svårt att som lekman se ett entydigt svar. Biologi ställs mot kultur, psykologi och samhälle, skillnader beskrivs som medfödda eller inlärda. Markus Heilig hjälper oss att få en mer sammanhängande bild av aktuell forskning kring kön och hjärna, men lyfter också frågor kring hur vi bör förhålla oss till den kunskap vi får.

Om föreläsaren
Markus Heilig är hjärnforskare och professor vid Linköpings universitet där han leder Centrum för Social och Affektiv Neurovetenskap. Han beskriver sig också som ”ogenerad pappafeminist”. I vår är han aktuell med boken ”Hon, han och hjärnan”.

Lokal
Föreläsningar kan flyttas inom Stockholms innerstad. Läs informationen på kallelsen.

Bra att veta
Föreläsningen pågår ca två timmar inklusive paus.
Anmälan till kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar eller liknande är bindande och avgiften återbetalas därför inte vid avanmälan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Följ med oss ut i vinter och lär dig åka skridskor, längdskidor eller långfärdsskridskor.

Kurser utomhus

Vill du lära dig konsten att få folk att lyssna? Vi har många olika kurser i retorik att välja mellan.

Träna balett! Vi har flera kurser för vuxna att välja mellan!

Se våra balettkurser

En diplomutbildning för dig som antingen vill börja din framtid som make up-artist eller bli bättre på att sminka dig själv.

Visa utbildningar