Tillbaka till Keramik

Keramik - Helgkurs

Gör din egen skål, kopp eller varför inte ett smycke eller en vas. Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. För dig som gillar att arbeta med dina händer och som uppskattar känslan och glädjen av att själv tillverka något bestående. Släpp loss skaparglädjen!

Innehåll
På kursen visar vi olika keramiska tekniker som kavling, ringling, tumning. Du får även prova på att dreja och beskicka. Vi går igenom de olika arbetsmomenten som leder till ett färdigt föremål, inklusive glasering. Bränning ingår och inom ca två veckor efter avslutad kurs kan ni hämta era alster.

Upplägg
Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma. Kursen går under en helg (lördag och söndag samma vecka) samt en torsdagskväll en vecka senare. OBS! Olika tider de olika dagarna: lör kl. 10.00-14.00, sön kl. 10.00-14.00, tor kl. 18.00-20.15.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Vi lär oss tillsammans och utifrån där vi är kunskapsmässigt.

Kursledare
Vår kursledare Helena Stiessová kommer från Tjeckien och har mångårig erfarenhet som keramiker med en särskild fokus på raku bränning. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Vi arbetar med stengodslera kompletterat med ett urval av engober och glasyrer. Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften och kommer att faktureras efter avslutad kurs med 85:-/kg.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Bär oömma kläder. I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor