Tillbaka till Blåsinstrument

Tvärflöjt - nybörjare

Innehåll och mål
Bekanta dig med instrumentet, lär dig att läsa noter och kom igång med att spela.

Upplägg
Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Du får lära känna instrumentet och dess möjligheter, och snabbt komma igång med att spela. Berätta gärna vad du tycker om för musik och vad du har för drömmar kring ditt spelande. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan gångerna.

Förkunskaper
Det här är en ren nybörjarkurs, du behöver inte några förkunskaper. Vi anpassar nivån efter gruppens behov, och det därför bra om du redan vid anmälan berättar om du spelat eller spelar något annat instrument, om du prövat tvärflöjt tidigare, och om du kan noter.

Kursledare
Ewa Carlsson är en uppskattad kursledare med lång erfarenhet av kurser för elever på många olika nivåer.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Material sammanställt av läraren med utgångspunkt i gruppens behov. Du har med dig din egen tvärflöjt.

Utvecklingsmöjligheter
När kursen går mot sitt slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs på lämplig nivå. Din utveckling är individuell, och påverkas av om du spelar andra instrument sedan tidigare och hur mycket tid du kan lägga på att öva. Vi har också kurser i ensemblespel, "Spela i band" och Improvisation. För att öka din förståelse för hur musik hänger ihop rekommenderar vi "Musikteori i praktiken". Genom praktiska exempel lär du dig grundläggande noter, harmonier, rytmer och ackord.

Bra att veta
Uppehåll 1/5.
Det går att hyra instrument bland annat på Blåsspecialisten Jonas Näslund AB, Wallingatan 35, tel 08-411 29 29 eller hyra/köpa hos Selma Music i Uppsala.
http://www.selmamusic.se/instrumentuthyrning

Du som går en instrumentkurs i grupp har möjlighet att boka på en extra privatlektion om 30 minuter i anslutning till kursen. Bra om du missat en gång, om du tyckt något var knepigt och vill ha lite extratid, eller om du har något eget projekt du vill ha feedback på. Lektionen bokar du genom din kursledare, pris 385 kr/gång.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Förbättra din mikrofonteknik, improvisationsförmåga och att läsa noter m.m.

Lördagsworkshop

Har du spelat ett tag och längtar efter att få spela med andra? Hos oss kan du får pröva att spela med andra, lära dig lyssna och kommunicera med musik.

Klezmer, Jazz, Blues, Rock och Country är bara några av de stilar vi erbjuder.

Spela i band

Andnings- och spelteknik, tonböjning, tungblockering, komp- och solostrukturer. Välj mellan terminskurs eller workshop.

Munspel

Är nybörjare eller har hållit på ett tag? Läs mer om våra olika gitarrkurser och hitta kursen som passar just dig!

Gitarrkurser