Tillbaka till Stråkinstrument

Fiol - fortsättning nivå 3-5

Traditionell folkmusik och country, rock eller klassiskt - oavsett vad som lockar dig med fiolen är grunderna desamma.

Innehåll och mål
Vi fortsätter med stråkföring, fingersättning, enkel notlära och gehör.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till dig som spelat minst 2-4 terminer tidigare. Berätta när du anmäler dig om du spelar, eller spelat andra instrument, och om du kan noter. Vi spelar i grupp, din utveckling sker på individuell nivå. Du bör förstå grundläggande noter på den här nivån, du får mer möjligheter i ditt spel om du kompletterar med den korta kursen "Musikteori i praktiken".

Kursledare
Filip Gloria är yrkesverksam violinist vid bland annat Folkoperan i Stockholm utbildad i fiol vid Kungliga musikhögskolan, men är också vidareutbildad i metodik av Ulla Magnusson. Förutom undervisningen på Medborgarskolan är han bland annat engagerad som stödlärare vid El Sistema i Södertälje.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du tar med ditt eget instrument, stråke och gärna axelstöd.
Att lära sig ett nytt instrument som vuxen är härligt och glädjefyllt, men du får också vara beredd på att lägga tid på att öva mellan gångerna.

Bra att veta
OBS nytt startdatum tisdag 6/3!
Uppehåll 1/5.

Du som går en instrumentkurs i grupp har möjlighet att boka på en extra privatlektion om 30 minuter i anslutning till kursen. Bra om du missat en gång, om du tyckt något var knepigt och vill ha lite extratid, eller om du har något eget projekt du vill ha feedback på. Lektionen bokar du genom din kursledare, pris 385 kr/gång.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Rockband, bokcirkel eller syjunta? Är ni några personer som brukar träffas regelbundet för att lära er mer inom något ämne?

Starta egen cirkel

Har du spelat ett tag och längtar efter att få spela med andra? Hos oss kan du får pröva att spela med andra, lära dig lyssna och kommunicera med musik.

Klezmer, Jazz, Blues, Rock och Country är bara några av de stilar vi erbjuder.

Spela i band

Drömmar om att spela i en saxofonkvintett? Här får du chansen att träna upp ensemblespel, lyssna och samspela.

Saxofon

Vill du lära dig spela gitarr, cello eller kanske sjunga i kör? Välkommen att utveckla din musikaliska talang hos oss!

Musik- & sångkurser