Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Orientalisk magdans nybörjare

Lär känna oanade muskler i din kropp och gläds över dess rundade former.De flödande, sensuella rörelserna i den orientaliska dansen har fängslat och fascinerat i tusentals år.
En del av den orientaliska dansen är känd som ”magdans”, ett soloframträdande av en kvinna som dansar med mjuka, följsamma rörelser och använder höfterna extra mycket för att accentuera musikens rytmer. Du får en mjukare, rörligare kropp och stärker bl a rygg, mage och höftmuskler

INNEHÅLL OCH MÅL
Du lär dig grundteknik, steg , rörelser och enkla kombinationer. Med mycket glädje, lättsamhet, rätt andningsteknik och grundliga förklaringar , lär du dig att isolera, koordinera steg/rörelser och använda "oupptäckta muskler" Vi har alla olika intentioner och mål med dansen, därför vänder sig kursen till alla vuxna, från motionärer, till de som har större satsningar i åtanke.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper

KURSLEDARE
Carola har dansat orientalisk dans sedan 1986 och är en av pionjärerna inom den orientaliska dansen i Skåne. Carola har arbetat som dansledare på Medborgarskolan sedan 1996 i olika dansformer. De senaste åren dock enbart i orientalisk dans i åldrarna 9 år och uppåt. Hennes mål i undervisningen är att inspirera och sprida dansglädje. Dansformen passar alla ifrån motionären till den ambitiösa dansösen/dansaren som kräver professionell och kunnig pedagogik. I undervisningen går Carola ifrån tradition till spännande nytänk i teknik, uttryck och känsla. Carola har lärt sig dansformen både genom studier utomlands och i Sverige. Hon har gått i lära hos både de mest kända och "okända" pedagogerna och koreograferna inom den orientaliska dansen. Hon har successivt genom åren utvecklat en egen pedagogik och dansstil, som är en lekfull och genomtänkt fusion mellan olika dansstilar som hon behärskar och fått inspiration av. Hon är även konstnärlig ledare,koreograf och pedagog för dansgruppen Oriental Move som uppträder utomlands och runtom i Sverige.

Det är något speciellt med våra kursledare! De genomgår kontinuerligt Medborgarskolans ledarutvecklingsprogram. Programmet är en del av vårt kvalitetssystem, där det ingår såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

BRA ATT VETA
Lämpliga träningskläder är mjuka sköna kläder där man tydligt ser rörelserna. Kom gärna barfota och ta med någon form av höftskynke.

Eventuell rabattorsak anges vid anmälan, (intyg krävs). Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader.
Parkeringsmöjligheter: Lokfarare-, Banvakts-, Eldare- och Rallaregatan.

RABATT PÅ DANS-, MUSIK, SÅNG OCH TEATERKURSER (gäller ej individuell undervisning)
Gå två klasser inom dans och sång och få 300:- rabatt på den andra klassen, eller gå 3 klasser och få 500:- rabatt på din tredje klass.
Går ej att kombinera med andra rabatter. Gäller på klasser som är 9 gånger eller längre och som går parallellt med varandra under terminen. Rabatten är personlig och gäller ej syskon och familj.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare