Tillbaka till Övrig Musik

American roots - akustisk ensemble

Nu kan även du som spelar instrument traditionellt förknippade med American Roots ansluta till den akustiska ensemblen! Öppet för gitarr, mandolin, piano, fiol, munspel och sång.

För dig som spelat blues, ragtime, country och bluegrass ett tag och vill utveckla ensemblespel. Gitarrbaserad American Roots öppen även för andra akustiska instrument och sång.

Innehåll och mål
Här undersöker vi olika blues-baserade tekniker, fingerpicking, slide, solospel i stilar inom traditional roots representerade av musiker som Robert Johnson, Leadbelly, Muddy Waters och förslag från gruppen. Vi varvar gemensamma genomgångar av teknik och material med ensemblespel.

Förkunskaper
Det här är en fördjupningskurs för dig som spelat ett tag och redan bekantat dig med olika former av blues, ragtime och country på grundnivå, gärna på kursen American Roots eller motsvarande.

Kursledare
Alexander Norberg är erfaren kursledare och yrkesverksam musiker. Han spelar bland annat med bandet VÄG och har arbetat i studio med producenter som Johannes Berglund och Mark Ephraim. Som kursledare har han specialiserat sig på blues och klassisk rock - här på Medborgarskolan undervisar han i American Roots, American Roots Ensemble, Delta Blues, Roots of Legends och Slide Guitar i Blues/Bluesbaserad rock. Sin egen utbildning har han bland annat från Stockholms musikkonservatorium.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Material sammanställt av läraren med utgångspunkt i gruppens behov. Det kan bli aktuellt med kursbok beroende på gruppsammansättningen. Du ska ha med dig din egen gitarr.

Utvecklingsmöjligheter
Din utveckling är individuell, och i den här kursen väljer många att fortsätta flera terminer för att ta sitt spel vidare, och för att det är så kul! Medborgarskolan erbjuder kurser på flera olika nivåer och med olika inriktning.

Bra att veta
Uppehåll 1/5.
Du som går en instrumentkurs i grupp har möjlighet att boka på en extra privatlektion om 30 minuter i anslutning till kursen. Bra om du missat en gång, om du tyckt något var knepigt och vill ha lite extratid, eller om du har något eget projekt du vill ha feedback på. Lektionen bokar du genom din kursledare, pris 385 kr/gång.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Vill du lära dig spela gitarr, cello eller kanske sjunga i kör? Välkommen att utveckla din musikaliska talang hos oss!

Musik- & sångkurser

Drömmar om att spela i en saxofonkvintett? Här får du chansen att träna upp ensemblespel, lyssna och samspela.

Saxofon

Har du spelat ett tag och längtar efter att få spela med andra? Hos oss kan du får pröva att spela med andra, lära dig lyssna och kommunicera med musik.

Klezmer, Jazz, Blues, Rock och Country är bara några av de stilar vi erbjuder.

Spela i band

Rockband, bokcirkel eller syjunta? Är ni några personer som brukar träffas regelbundet för att lära er mer inom något ämne?

Starta egen cirkel