Tillbaka till Övrig Musik

Spela i band - jazz

Innehåll och mål
Har du spelat ett tag och längtar efter att få spela med andra? Hos oss får du pröva att spela tillsammans i olika konstellationer, lära dig lyssna och kommunicera med musik.

Upplägg
Vi sätter samman grupper utifrån intresse, instrument och erfarenhet, men om ni redan är en grupp som vill spela tillsammans kan det också gå att ordna. Vi träffas en gång per vecka, låtval görs beroende på gruppens sammansättning och förkunskaper.

Förkunskaper
Du bör känna dig bekväm med ditt instrument och ha spelat ett tag, hur länge som behövs beror bland annat på vilket instrument du spelar och vilken musikstil du är intresserad av.
När du anmäler dig är den viktigt att du berättar vilket instrument du spelar, hur länge du hållit på, och om du har några särskilda genrepreferenser. Då ambitionen är att få ihop så jämna grupper som möjligt är vi tacksamma om du svarar så utförligt du kan.

Kursledare
Ledare är Augusto Lucena. Augusto har lång erfarenhet av att undervisa både i Sverige och internationellt i bland annat jazz, latin jazz och brasiliansk musik. Han är yrkesverksam musiker med saxofon, klarinett och tvärflöjt som huvudinstrument. Bland de musiker han samarbetat med märks bland många andra Magnus Carlsson, Svante Thuresson, David Murray, Melissa Walker, Maria João och Mário Laginha.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling

Kursmaterial
Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen, men du har stor möjlighet att påverka låtval med mera.

Bra att veta
Uppehåll 1/4.
Jazzen har utvecklats till många olika uttryck och stilar. Låtval görs beroende på gruppens sammansättning och förkunskaper. Förra terminen började med Autumn Leaves (Joseph Cosma), och spelade bland annat Tenor Madness (Sonny Rollins), Blue Bossa (Kenny Dorham) Yardbird Suite (Charlie Parker) och Cantaloupe Island (Herbie Hancock).

Utvecklingsmöjligheter
I den här kursen kan du stanna länge - du utvecklas på din egen nivå, och samtidigt utvecklas bandet med dig! väljer du att spela flera terminer kan det bli i nya konstellationer.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Förbättra din mikrofonteknik, improvisationsförmåga och att läsa noter m.m.

Lördagsworkshop

Upplev njutningen med att spela ett stråkinstrument.

Se alla kurser här

Rockband, bokcirkel eller syjunta? Är ni några personer som brukar träffas regelbundet för att lära er mer inom något ämne?

Starta egen cirkel

Har du spelat ett tag och längtar efter att få spela med andra? Hos oss kan du får pröva att spela med andra, lära dig lyssna och kommunicera med musik.

Klezmer, Jazz, Blues, Rock och Country är bara några av de stilar vi erbjuder.

Spela i band