Tillbaka till Bild- och formkonst

Collage


Innehåll och mål
Under en intensiv helgkurs lär du dig olika collagetekniker i syfte att skapa ett fullständigt verk som fångar uppmärksamhet, överraskar och som du kan rama in och hänga i din egen favorithörna i ditt hem (cirka 50x70 cm)

Upplägg
Den första dagen introduceras olika collagetekniker och vi tittar på flera exempel av samtida collage från olika delar av världen för att bli inspirerade. Därefter förbereder du pappersbitar från gamla magasin, foton och mönstrade papper som skall användas till collagen. Du väljer också ett ev. tema att jobba med. Alla kursdeltagarna får individuell handledning. Den andra dagen diskuterar vi färg, form, proportion och komposition innan vi påbörjar limningen och avslutar projektet.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Hale Güngör Oppenheimer är utbildad i fri konst på Parsons School of Design i Paris, måleri på Pratt Institute New York samt textil på Konstfack. Hon har sin ateljé i Stockholm och ställer ut internationellt.

Kursmaterial
Skolan tillhandahåller papper. Ta med dig sax, universallim och papperskniv samt några foton, gamla magasin och ev. mönstrade papper som skulle kunna användas under kursen.

Utvecklingsmöjligheter
Kursen kan leda till en djupare förståelse för collage och mer avancerade collagetekniker. Vi rekommenderar även Hales kurs "Gör din egen pop-up bok!"


Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på www.bokus.com <http://www.bokus.com>.
I Akademibokhandelns butiker kan du under samma period erhålla 10% rabatt på böcker, papper och kontorsvaror.

Anmälan

Olika tekniker, färgskalor, användbara färgblandningar och tips för dig som vill måla akvarell.

Måla akvarell

Är du sugen på att hitta något nytt i garderoben? Lär dig sy dina egna kläder och få en egen personlig stil.

Sy egna kläder!

Det här är kursen för dig som vill komplettera ditt CV och för dig som vill lära dig svetsning för privat bruk.

Kommande kursstarter

Det är roligt att måla! För dig som aldrig målat tidigare och vill lära dig från grunden eller vill utveckla ditt måleri.

Visa kurser