Tillbaka till Teckning

Perspektivteckning

Innehåll och mål
Hur får man föremål, hus och torn att se tredimensionella ut? Lär dig att framställa djup i dina bilder. Att teckna är inte bara känsla, när det gäller att avbilda tredimensionella objekt och rum så finns det praktiska regler och metoder att ta hjälp av.

Upplägg
Första dagen går vi igenom och övar grundläggande metoder. Dag två gör vi mer verklighetstrogna och detaljerade bilder. Den som vill kan inrikta sig mot ett särskilt användningsområde.
Kursen passar både om du vill förbättra din skissteknik generellt, om du vill kunna teckna rum för att exempelvis illustrera design och inredning, eller om du vill ha verktyg för proportioner och djup i ditt måleri, t ex när det gäller landskap.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Jonatan Lennman är möbel- och inredningsformgivare med konstnärlig kandidatexamen från Beckmans designhögskola.

Kursmaterial
Deltagaren tar med sitt eget material. Detaljerad information skickas med kallelsen.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill fördjupa dig föreslår vi kursen Inredning - kreativa och praktiska grunder eller vår linje "Inredning rum och form" som finns dagtid eller kväll/helgtid. För dig som vill utveckla din konstnärliga sida rekommenderar vi kurser inom teckning och målning.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Lär dig gör Pop-up böcker!
Du lär dig omvandla papper i ett två-dimensionellt format till ett tredimensionellt objekt

Anmäl dig här!

Det är roligt att måla! För dig som aldrig målat tidigare och vill lära dig från grunden eller vill utveckla ditt måleri.

Visa kurser

Att skapa förmål och konstverk i lera är ett av de äldsta uttrycken för mänsklig skaparglädje. Släpp loss fantasin och skaparlusten och forma underbara saker av lera.

Olika tekniker, färgskalor, användbara färgblandningar och tips för dig som vill måla akvarell.

Måla akvarell