Tillbaka till Handel och administration

Ekonomi - Bokslut, Dag

För dig som klarar av den löpande bokföringen och nu vill gå vidare för att klara av ett enklare bokslut. Efter avslutad kurs får du ett kursintyg.

Innehåll
Vi går bland annat igenom periodiseringar, interimsfordringar och interimsskulder, avskrivningar på anläggningstillgångar, värdering av varulager och bokslutsarbete. De två sista lektionerna går vi igenom bokslut via dator i programmet VISMA

Upplägg
Teori i klassrum.

Förkunskaper
OBS, här krävs det att du har gått Bokföring grundkurs och har det i färskt minne.

Kursledare
Elizabeth Larsson. Ekonom med lång och bred erfarenhet inom området ekonomi, redovisning ,data, utbildning och administration. Stora och små företag inom många olika branscher. Har varit ledare i Medborgarskolan en längre tid. Även utbildat internt i företag. Brinner för lärandet och ekonomi.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
I kursen används boken "BASBOK i bokföring - BAS 2000 - med den nya bokföringslagen", du kan köpa kursboken på bokus.com elller på liber.se

Utvecklingsmöjligheter
När du har gått kurserna Bokföring grundkurs, Bokslut och Resultat och balans är du diplomerad i redovisning och ekonomistyrning.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Föreläsning 22 mars

En föreläsning om hur avgörande det är att vuxna känner till hur nätet ser ut för barn och unga idag för att vi ska kunna prata om risker och göra det enklare för barnet som vill flagga för något som har hänt.

Anmäl dig här

Lär dig att hitta ditt kreativa koncept och uttryck i allt från bild till text som du kan använda inom marknadsföringskanaler som presentationer, portfolio, print, webb och sociala media.

Se kommande kursstarter

Vi har kurser för dig som vill komma närmare både ditt djur och vår underbara natur!

Skapa dukar, stolsitsar, gardiner, mattor - ett avkopplande och härligt hantverk. För nybörjare och mer erfarena.