Tillbaka till Yoga

Tai chi gong

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Tai chi gong har likheter med både Tai Chi och Qigong, grunden för båda är fokus, avslappning, meditation och flöde av energisystemen i kropp och sinne .
Det som skiljer dem åt är utförandet och historien bakom hur de kom till. Läs mer nedan

INNEHÅLL
Tai chi gong består av en serie rörelser som upprepas flera gånger. Vi övar meditation i rörelse för både energi, sinnesro och avslappning.
Tai chi gong har positiva effekter på Qi-flödet (energiflödet), kroppshållningen och den inre uppmärksamheten.

Vad är skillnaden?
Tai Chi - Är en lång serie rörelser som sammanfogas likt en långsam dans, ursprungligen från försvars-konst utövandet. Rörelse på ett meditativt och stärkande sätt.
Qi Gong- Olika enkla rörelser som upprepas flera gånger för specifika fokusområden i kroppen. Ger avslappning, cirkulation, koncentration, kraft och läkande.

FÖR VEM?
Alla är välkomna, inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Ingela Olin

BRA ATT VETA
Du bör ha mjuka kläder som du rör dig lätt i utan att fastna. Ät inte en större måltid innan kursen. Stäng av mobilen innan du kommer in i lokalen, tack!
Man kan köpa klippkort eller månadskort som alternativ till kursavgiften.

Rabatterat pris, 20%, för heltidsstuderande. Ev rabattorsak anges vid anmälan. Giltigt intyg skall uppvisas. Fakturan som skickas hem till dig är utställd på fullpriset men efter att du visat upp rabattintyg betalar du in det rabatterade beloppet. Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad.
Om det krävs måste vi förbehålla oss rätten att byta lokal, lärare, vikarie, dag och tid. Om någon klass, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället förlänga kursen med samma antal tillfällen.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare