Tillbaka till Data

Grundkurs i Windows 10.0 - dagtid

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Att kunna använda en dator öppnar helt nya möjligheter. Du kan hämta information om allt i hela världen, kommunicera med nära och kära oavsett var de befinner sig. Du kan besöka din bank eller Försäkringskassan, boka din semesterresa med mera. Hantera dina foton och dokument. Du upptäcker att världen är öppen för dig!

Innehåll
Kursen erbjuder en introduktion till vad datorn kan användas till, exempelvis att skriva brev, skicka e-post, handla via Internet, surfa på nätet, ladda över bilder från kamera/mobil, samt skydda din dator från t.ex. virus. Du lär dig de grundläggande funktionerna i din dator samt att hantera filer och mappar. Du får lära dig smarta kortkommandon och får många tips. Hantera USB-minnen och pröva på några olika program i datorn. Du får tips om program och säkerhet.

Upplägg
Vi varvar teori och praktik i vår datasal. Vi arbetar i Windows 10. Det är bra om du kan öva på din dator hemma mellan kurstillfällena.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, men har du lite vana vid dator så underlättar det.

Kursledare
Patric Seemann arbetar sedan länge i IT branschen som konsult. Är väl förtrogen med, och specialiserad inom Microsofts programvaror. Patric arbetar med det mesta inom PC, Internet, nätverk, och säkerhet. Är en van användare i Office-paketet, samt i andra programvaror.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
I kursen använder vi kursboken "Grundläggande IT för seniorer - Windows 10". Boken kostar 330 kr och faktureras i efterhand.

Utvecklingsmöjligheter
När du har gått den här grundkursen kan du gå Hela officepaketet.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Kreativ fotokurs där vi både fotar i studio och i miljö. Kursen är för dig som vill utveckla din förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande.

Kursstart 10 april

Nyhet!
Här lär du dig filmproduktionens alla grunder som gör dig redo för egna produktioner i framtiden

Anmäl dig här!

För företag

Kurser för företag

Vi sätter ihop kurser för dig och dina anställda utifrån era behov och önskemål! Rena fotokurser eller kurser i bildbearbetning.

Kontakta Margareta Bäckman
margareta.backman@medborgarskolan.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter, roliga tävlingar eller unika kampanjerbjudanden.

E-postadress