Tillbaka till Franska

Franska föreläsning om Simone de Beauvoir och Jean-Paul Sartre

  • Lär dig användbara fraser på franska
  • Få inblick i den franska kulturen
  • Franska är officiellt språk i tjugonio länder

Föreläsning: Simone de Beauvoir och Jean-Paul Sartes - på svenska

En föreläsning som bygger på Simone de Beauvoirs och Jean-Paul Sartres brev till varandra och även till andra personer, samt Simones dagböcker från andra världskriget.

Första brevet från Simone de Beauvoir till Jean-Paul Sartre som finns utgivet är daterat 6 januari 1930. Simone är 20 år gammal och ligger i sängen med feber och ont i halsen. Hon irriterar sig på sin mormor som försöker få henne att dricka citronté och konjak. I breven och i dagböckerna är det vardagslivet i Paris och även andra delar av Frankrike som beskriv.

Under föreläsningen får du veta mer vad Simone de Beauvoir och hennes vänner ägnade sig åt i Paris under andra världskriget och ockupationen.
Vad tänkte hon på? Hur klarade hon vardagslivet? Hur arbetade hon och med vad? Och vad tänkte Sartre på under kriget? Vad svarade han på Simones brev? Vad skrev han själv till henne?

Simone de Beauvoir gav 1983 ut ett urval av Sartres brev och hon avled 1986. Efter hennes död satte adoptivdottern Sylvie Le Bon de Beauvoir samman hennes brev och dagböcker från kriget som lägligt nog hittade. De gavs ut 1990 och innehåller brev till Sartre och till andra personer, t ex hennes kärlek Nelson Algren.

Bra att veta
Föreläsningen hålls på svenska

Ring 010-157 63 61 eller gör din anmälan via vår hemsida, www.medborgarskolan.se

Bra att veta
Anmälan till kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar eller liknande är bindande och avgiften återbetalas därför inte vid avanmälan.

Anmälan

Introduktion till modern standardarabiska, som är det gemensamma språket för alla arabländer. Det används i första hand i tidningar, TV och i övriga officiella sammanhang.

Arabiska

Ett nytt språk öppnar bokstavligen nya världar – inte bara när du är på plats i landet utan också när du surfar på internet. Tänk att kunna läsa om världsnyheter i Le Parisien eller vad italienska Vogue skriver om mode. Vi erbjuder kurser i 28 språk i olika nivåer – Gör slag i saken och anmäl dig till en språkkurs idag

Här hittar du alla våra språkkurser!

Vi har även språkkurser i Täby - Franska, Italienska och Spanska.

Se kommande kursstarter

Få hjälp av vår kursledare att välja rätt kurs under våra inplaceringstest i början på terminen. Du kan också ta hjälp av Europarådets nivåskala och bedöm själv din nivå.

Se aktuella datum för våra inplaceringstest eller ring 010-157 63 61 och boka en tid!

Inplaceringstest/rådgivning