Tillbaka till Teckning

Alla kan teckna - fortsättning

Här får du möjlighet att utveckla dig vidare inom teckning

INNEHÅLL
Vi kommer att arbeta med valörteckning, mellanrumsformer och många andra övningar för att träna upp vårt seende och handlag. Vid varje kurstillfälle går vi igenom ett nytt konstnärskap med en bildpresentation för att inspireras och bredda vår erfarenhet av samtidskonsten. Du som individ har självklart möjlighet att påverka kursens innehåll genom demokratiskt inflytande.

MÅL
Målet är att du som deltagare i slutet av kursen ska ha fått nya verktyg och genom praktik och uppmuntran känner ett större mod och mer nyfikenhet som tecknare.

UPPLÄGG
Vi ses onsdagar mellan klockan 18.30 - 20.45 vid sex tillfällen med start den artonde oktober. Övningar varvas med gemensamma genomgångar och individuell vägledning för varje deltagares personliga utveckling.

FÖRKUNSKAPER
Denna kurs riktar sig till dig som har gått kursen Alla kan teckna (steg 1) eller som har grundkunskaper inom teckning. Undervisningen sker efter deltagarnas olika förutsättningar.

KURSLEDARE
Sara Forsström, konstnär, arbetar främst med måleri, teckning och installation och är verksam med utställningar regelbundet runt om i landet. Hon är utbildad vid Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam, Gerlesborgsskolan Bohuslän, Nordiska konstskolan i norra Finland och Stenebyskolan.

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER
Du kan med fördel gå flera terminer och fördjupa dina kunskaper inom teckning. Du som vill söka till konstutbildningar har vid slutet av kursen material till din portfolio.

Anmälan

Aktiva Seniorers hemsida

Det finns en rad förmåner och möjligheter på Medborgarskolan för medlemmar i Aktiva Seniorer. Läs mer här

Aktiva Seniorers hemsida

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Vi kan erbjuda 500 kvm fina och fullt utrustade lokaler för de flesta ändamål - mitt i Umeås centrum.
Ring 090-77 96 11

Västerbottens medicinhistoriska museum

Kom och lyssna på föreläsningar under hösten.
Se program