Tillbaka till Data

Excel - grundkurs

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Excel är ett kalkylprogram som ingår i programpaketet Office, något som finns på de flesta datorer idag. Programmet är världens mest sålda kalkylprogram och används av både företag och privatpersoner. Med hjälp av formler och funktioner får du Excel att utföra alla typer av beräkningar och analyser. Släng pappersbudgeten och miniräknaren - Lär dig Excel!

Innehåll
På denna kurs lär du dig grunderna som behövs för att komma igång med Excel. Som kursdeltagare på denna kurs har du stor möjlighet att påverka innehållet och vad ni ska gå igenom på kursen. Kursledaren varvar teori med praktiska moment när du får prova skapa egna kalkyler och diagram. Du kommer bland annat lära dig:
· Kalkyler
· Enklare formler
· Formatering
· Diagram

Upplägg
Kursen går en gång i veckan tre veckor i rad på samma dag och tid. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du har datorvana sedan tidigare och vet hur man använder enklare funktioner i datorn. Denna kurs är en grundkurs i Excel så du behöver inte ha använt dig av programmet tidigare.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursboken vi använder är Docendos "Excel 2010 Grunder" med ISBN: 978-91-7207-921-2. Boken finns att beställa på www.docendo.se . Ta med din egen dator/laptop.

Bra att veta


Kallelse/faktura
· Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
· Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare