Tillbaka till Kustskepparintyg

Kustskepparintyg på distans

  • B-körkort på sjön
  • Nu kan du lämna skärgården och segla på öppet hav
  • Segla/kör en båt som är längre än tolv meter och bredare än fyra meter

Detta är en distanskurs och du behöver ha tillgång till en dator.

Detta är en direkt fortsättning på förarintygskursen. Har du ett fartyg större än 12x4 meter är Kustskepparintyget ett krav.

Detta intyg behöver du om du ska ge dig ut på längre färder eller mer öppet hav. Kring Skånes kuster är detta verkligen att rekommendera då här inte finns någon skyddande skärgård.

INNEHÅLL
Här får du fördjupade kunskaper i navigering och sjökortsarbete för färd på öppet vatten, mörkernavigering, säkerhet och författningskunskap.

UPPLÄGG
Du studerar i din egen takt och kommunicerar med din lärare via e-post. Allt studiematerial skickas till dig (lärobok, sjökort, transportör och passare). Inga fysiska träffar.

FÖRKUNSKAPER
Förarintyget samt avklarad praktik inom dagernavigering enligt NFB:s krav.

KURSMATERIAL
Du ska använda ditt material från Förarintygskursen. Det kan antingen vara Fritidsskepparen eller Navigering och sjömanskap som huvudbok. Du behöver ha passare, transportör, övningsjökort 616. TIll denna kurs tillkommer övningssjökort 61/93 resp Sjötrafikföreskrifterna tillsammans ca 250 kr. Har du tidigare haft Fritidsskepparen tillkommer en övningsbok på ca 150 kr för Kustskepparkursen. Om du behöver något av Förarintygsmaterialet så notera det i din anmälan.

KURSLEDARE
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

PRAKTISK NAVIGERING
Ett mörkernavigeringspass som följer NFB:s bestämmelser rekommenderas under eller efter genomförd kurs. Vi kan hjälpa till att anordna praktiken men den ligger tids- och kostnadsmässigt utanför kursen, pris cirka 400 kronor. Tala med er ledare om intresse finns.

TEORIPROV
Efter avslutad kurs anordnas ett Kustskeppreprov inför förhörsförrättare godkänd av NFB. Examinationsavgift ingår ej i kursavgiften, pris 450 kronor. Du ska ha fyllt 15 år för att få skriva provet. Du ska också ha intyg på genomförd dagernavigering. Tala med din kursledare om behov av praktikpass finns.

BRA ATT VETA
Du måste ha tillgång till dator och internet. Giltig kursinoggning är 6 månader.
Se till att du har angett en fungerande e-postadress.

KONTAKTA OSS
Om du vill veta mer om kursen så ring vårt Kundcenter 075-241 6850 eller skicka epost till region.syd@medborgarskolan.se

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan