Tillbaka till Matlagningskurser

Korvstopparkurs

Godaste korven gör du själv! Kom och stoppa din egen korv! Har du ännu inte prövat så välkommen. Vi maler färsen, fyller den med massor av kryddor och örter och stoppar våra korvar. Med färska rena smaker utan tillsatser och färgämnen.

Innehåll
Vi blandar några utvalda färsblandningar av främst fläsk, vildsvin eller lamm, beroende på årstid, som fungerar väl för dig som är nybörjare när det gäller att stoppa korv.

Upplägg
Avsmakning av ledarens medhavda korvar. Därefter arbetar deltagarna tillsammans i mindre grupper och med olika moment. Dina korvar behöver vila något dygn för att smakerna ska gifta sig och bli så där goda som bara hemmagjort kan bli! Alla hjälper till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla är välkomna.

Kursledare
Kursledare Michele Cavazza är korvmakare med påbrå från Bologna i Italien. Han driver korvfabrik och har undervisat några terminer på Medborgarskolan.
Läs mer på salsiccia.se

Kursmaterial
Recept, instruktioner som du använder på kursen samt råvaror ingår i kursavgiften. Du bär hem ca 2 kg färdig korv/person.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på hemsidan och hitta det som passar dig.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Michele Cavazza
  • Start: den 8 juni 2018
  • Dag och tid: Fredag 18:00-21:45
  • Kurstimmar: 5
  • Tillfällen: 1
  • Kursnummer: 23301
  • Pris: 1345 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: Kursadmin.: 010-157 63 61 Övriga frågor: 010-157 60 00

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Föreläsning med Peter Streijffert
Lär dig ta tillvara mat, minska på onödiga förpackningar, minska matsvinnet och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Zero Waste - minska matsvinnet!

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här