Tillbaka till Matlagningskurser

Vegetarisk påskbuffé

Utan att ge avkall på de goda smaker vi gärna förknippar med påsktraditioner, fast istället mer hälsosamt och bara grönt.

Innehåll
Med ekologiska produkter så långt det är möjligt lagar vi lakto-ovovegetariska recept för påskbuffén och provsmakar det vi lagat.

Upplägg
Genomgång av recept, råvaror, processer, metoder och utrustning. Mycket prat om ingredienser och tekniker. Alla lagar av allt och du går hem med inspiration för påskens matlagning.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, ett intresse räcker långt.

Kursledare
Emilia Frankén är utbildad kock och kostekonom från Uppsala universitet med ett brinnande intresse för det vegetariska köket. Emilia arbetar som egenföretagare och kostekonom, och arbetar med olika uppdrag i sin vardag kring mat och måltider. Emilia har erfarenhet av att arbeta inom storkök och har specificerat sig på allergikoster/specialkostmatlagning och har goda kunskaper inom området. Men det söta baket är också en favorit. Besök gärna Emilias hemsida för att läsa mer om hennes företag på www.emiliakonsult.com
Kursledaren har arbetat hos Medborgarskolan under lång tid och har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning samt annan pedagogisk utbildning.

Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra vegetariska kurser på Medborgarskolan. Vill du gå en mer omfattande kurs, se bland annat vår Vegankockutbildning.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Föreläsning med Peter Streijffert
Lär dig ta tillvara mat, minska på onödiga förpackningar, minska matsvinnet och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Zero Waste - minska matsvinnet!

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser