Tillbaka till Matlagningskurser

Vinkurs, Spanien utanför Rioja

Vi gör nedslag i den rika floran av spanska viner. Vi pratar om om typiska röda och vita viner, bl a från Mallorca där många duktiga vinproducenter odlar sina druvor. Vi lär oss vad som utmärker de spanska odlarna och de förhållanden som gäller för jordmån och klimat där. Skillnaderna är stora från olika regioner. Såklart prövar vi en och annan cava också.

Upplägg
Varje tillfälle inleds med en teoretisk genomgång och avslutas med provning av 4 viner. Målet med kursen är att du under 3 kurstillfällen ska lära och fördjupa dig i olika spanska inregioner samt öka kunskapen och kännedomen om de olika stilarna i respektive region samt vilken mat vinerna passar bäst till.
Kurstillfällen: 17/5, 24/5, 31/5.

Förkunskaper
Alla är välkomna, inga förkunskaper behövs (men du måste ha fyllt 20 år).

Kursledare
Per Sifvert är diplomerad sommelier, erfaren vinprovningsledare, vinexpert och utbildare vid Frans Schartaus Handelsinstitut.

Kursmaterial
Kompendium och vin ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Har du gått vår grundkurs och vill lära dig mer eller har en del kunskap om vin sedan tidigare och vill bygga vidare? Då är fortsättningskursen eller denna specialkurs om Spanien något för dig! Vi har även en specialkurs med tema Italien och en med tema Frankrike. Se vidare vårt kursprogram på webben.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Den indiske matlagningsgurun Sanjoo Malhotra bjuder generöst på expertkunskaper från sitt forna hemland.

Se kommande kursstarter

Prova nya smaksensationer! En njutningskväll på Medborgarskolan med nedslag i gastronomin från den karibiska övärlden.

Fredag 18 maj - till anmälan!

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser