Tillbaka till Dans

Salsa ( Solo)

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt


Salsa gör dig glad ! Lär dig dansa Salsa till de medryckande tonerna och upplev ren dans glädje.

INNEHÅLL OCH MÅL
Salsa är en mix av informella dans stilar med rötter i Karibien Latin och Nord Amerika bla mambo, merengue och andra typiska Kubanska danser. Salsa musiken har precis som dansen starka influenser från Afrika.
Till latinska rytmer håller vi pulsen uppe med rörelser som är lätta att följa. Du både förbättrar din kondition och koordination samtidigt som du förbränner kalorier.

UPPLÄGG
Du lär dig nya rörelser och steg varje vecka. Vi börjar med att gå igenom nya steg, som under terminen successivt avancerar och förändras. Vi kommer bland annat lära oss steg från salsa, samba, merengue, reggeaton och cumbia . Dansen passar alla, eftersom du kan sätta ribban efter dina egna förutsättningar.

FÖRKUNSKAPER
Denna kursen riktar sig både till dig som är helt nybörjare och du som har provat salsa tidigare alla är välkomna!

KURSLEDARE
Roberto Nordet Mustelier är ett sprudlande energiknippe med en fantastisk förmåga att inspirera sina dans elever. Han har dansen i blodet och det smittar verkligen av sig med skratt och dans glädje i Robertos lektioner.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Ha bekväma och lediga kläder som går bra att röra sig i. Du väljer själv om du vill dansa barfota eller med gympaskor (inomhusskor). .

BRA ATT VETA
Dusch och omklädningsrum finns.

På Sportlov och påsklov är det ingen undervisning om inte ledaren meddelat annat.

Lämna gärna ditt mobiltelefonnummer och mailadress vid anmälan så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig info. Om en lektion blir inställd så informerar vi om detta via sms, då vi inte har möjlighet att ringa till alla kursdeltagare. Det är därför viktigt att du anger ditt mobilnummer!

Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället.
Välkommen!

Anmälan

Medborgarskolans musikwebb

Vare sig du spelar jazz, hårdrock eller hiphop… Här får du hjälp med replokaler, utrustning, inspelningar m.m.

Läs mer om Amplified, vår musikverksamhet

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan