Tillbaka till Trädgård

Odla på liten yta

Odla på balkong, i låda eller i köksfönstret. Oavsett storlek på din odlaryta finns massor av möjligheter för att odla grönsaker, örter och blommor. Skapa en oas att njuta av.

Innehåll
Arrangera en hörna där du odlar ditt gröna. Få idéer och inspiration, kunskap och råd. Likaväl som ute i en stor trädgård är det viktigt med läget. Skugga, sol, vind och andra faktorer gör att dina växter mår bättre eller sämre. Vad du kan göra för att bidra med ett bättre växtklimat. Vilken typ av jord och vilka växter som är mest lämpade, hur du underhåller och sköter. Val av krukor och tankar om enklare bevattningssystem så du slipper risk för torka i känsliga krukor.
Kurstillfällen: 4 gånger, måndagar 9/4, 16/4, 23/4 och 7/5.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Inger Johnsson, trädgårdsmästare, som även leder flera kortare kurser med inriktning på köks- och nyttoväxter, perenner med mera på Medborgarskolan.

Kursmaterial
Material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Fler trädgårdskurser hittar du på vår hemsida.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Författaren, odlaren och föreläsaren Peter Streijffert

Från bord till jord. Ta tillvara och få den bästa jorden. Varm- och kallkomposter! Vi gör en bokashi, ett smidigt sätt att kompostera.

Anmäl dig här

Lär dig att inreda med ljus. Grundläggande belysningskunskaper som hjälper dig att välja rätt ljussättning till ditt hem.

Lär dig ljussätta ditt hem

Lär dig binda vackra buketter som ett proffs! Bind buketter inför bröllop, Alla hjärtans dag, med vår- eller vintagetema?

Visa alla floristkurser

Drömmer du om en ny trädgård? Eller vill lära dig mer om odling? Lär dig att skapa din egen oas på någon av våra inspirerande trädgårdskurser!

Visa alla trädgårdskurser