Tillbaka till Teckning

Teckning

Tecknings kurs i Hjo med Linda Thomas; "Det är hennes övertygelse att alla kan teckna och gör intressanta bilder med enkla medel – de som tar sig tid till att teckna regelbundet får ytligare ett verktyg att förstå och tolka världen omkring sig och en glädje för livet."

INNEHÅLL OCH MÅL
Du kommer att öva på ditt seende genom olika övningar som blir en grund för att skapa uttrycksfulla bilder. Vi övar på att se och förmedla linjer, former, volym, ljus och skugga. Du får pröva på att arbeta med olika material såsom blyerts, grafit, kol, krita och tusch. Med stöd av stilleben, porträtt, fotomaterial och egna idéer kommer du att undersöka väsentliga bildelement som perspektiv, rumslighet, och komposition.

FÖRKUNSKAPER
Både för nybörjare och för dig som tecknat ett tag.

KURSLEDARE
Linda har många års erfarenhet att leda skapande kurser för barn och vuxna här i Hjo kommun. Hon är teckningslärare på Hjo folkhögskola och jobbar även med frilansuppdrag inom illustration, grafisk formgivning och den senaste passionen, väggmålningar. Linda är uppvuxen i USA och utbildad inom illustration på Parsons School of Design i New York City. För tjugo år sedan packade hon sina resväskor med konstnärsmaterial och flyttade till Hjo, där hon lever ut sin konstnärsdröm.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget, internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Ta med dig skissblock i A4 format, ett riktigt bra suddgummi och blyertspenna med mjukt bly. Övrigt material kommer Medborgarskolan köpa in så du kan prova på olika tekniker, vilket vi kommer ta ut en avgift för.

BRA ATT VETA
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com.

Alla kursstarter är preliminära, en studietimme är 45 minuter. Fakturan kommer via mail före kursstart. (Vänligen ange er mail vid kursanmälan)

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Hjo, Sveavägen 22, HJO (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 19 februari 2018
  • Dag och tid: Måndag 18:30-20:45
  • Kurstimmar: 21
  • Tillfällen: 7
  • Kursnummer: 29817
  • Pris: 995 kr

Fullsatt

Medborgarskolan Hjo HJO

Sveavägen 22, 54432 HJO
Telefon: 0500-48 25 15

Medborgarskolan Skövde
Södra Trängallén 2A
54146 SKÖVDE

0500-48 25 15
skovde@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Hjo