Tillbaka till Jakt, Viltvård

Jägarskolan Preliminärt startdatum

Välutbildade jägare är ett villkor för att jakten ska respekteras i samhället. Kunskap om viltet är en förutsättning för att kunna jaga. Ju mer du kan om en art desto mer intressant och spännande blir det. Att kunna avgöra om ett klövtryck kommer från rådjur eller dovhjort, om den flygande fågeln är en vigg eller knipa. Ta jägarexamen och upptäck samtidigt mer om naturen! Du lär dig allt du behöver veta om jakt, vapenlagar och ekologi.

Innehåll
Kursen omfattar både grundkurs och högviltvård och leder fram till fullständig jägarexamen. Efter genomgången kurs får du avlägga prov för jägarexamen. Kostnad för material tillkommer. Komplett utbildning där du får den teoretiska kompetensen och praktiska träningen du behöver för att ta jägarexamen. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningar för att bli en ansvarsfull jägare.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 15 veckor. Det är bra om du kan läsa lite hemma mellan kurstillfällena. Kursdagen är preliminär, det kan bli en annan veckodag på grund av Jannes andra arbete.

Förkunskaper
Förkunskaper är inte nödvändiga, men kan underlätta vid de praktiska övningarna.

Kursledare
Janne Svensson är en erfaren jägare och kursledare.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling

Kursmaterial
Kostnad för kursmaterial tillkommer, vilket material vi använder bestämmer gruppen vid första kurstillfället.

Kostnad tillkommer för teoriprov, hagelprov grund, kulprov grund, högvilt praktiskt prov + skott min (3 serier x 4 skott) - total minimiavgift blir ca 1600 kr. Tillkommer kostnad för hagel och kula vid all träning. Vid omprov tillkommer kostnad för dessa.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vapen finns att låna inför skjutningen.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmälan

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Emil Alstermark som är utsedd till Årets utvecklare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Stort grattis säger vi till Hanna Bratt och Alma Andersson som är utsedda till Årets ledare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer