Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Yoga

Yoga klippkort 10 tillfällen

 • Du tränar upp din förmåga att fokusera
 • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
 • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Yoga när det passar dig! Med våra nya klippkort kan du komma och gå när det passar dig. Du behöver inte oroa dig för att missa tillfällen om du är sjuk eller bortrest och du kan själv välja vilket pass du närvarar på under veckan. Gå på dynamisk Hatha Yoga eller lugn och stillsam Yin Yoga, eller varför inte prova på bägge?

Hatha Yoga
När vi i dagligt tal pratar om yoga så är det oftast Hatha Yoga som avses. Hatha Yoga är grunden till de flesta former av yoga. Med hjälp av positioner (asanas) och andningstekniker (pranayama) syftar Hatha Yoga till att stärka både kropp och sinne.
Med hjälp av andning och yogapositioner balanserar vi kroppens energiflöden. Detta leder till en bättre kroppshållning, fysisk- och mental avspänning samt ger utökad kropps- och självkännedom och ett förbättrat allmäntillstånd. Som deltagare lär du dig verktyg och metoder för att förhindra samt snabbare återhämta dig från stress. Dessa tekniker kan tillämpas såväl på yogamattan som "off the mat" i det vardagliga livet.

Yin Yoga
Yin Yoga har sina rötter i den kinesiska Tao-Yogan och är en återhämtande yogaform som utövas i stillsamhet. Här fokuserar vi på att stärka kroppens djupa struktur som leder, bindväv och ligament. I Yin-yogan håller vi positionerna mellan 3-5 minuter för att på ett stillsamt och mjukt sätt komma åt vår djupa struktur och vårt sinne.
Yin Yoga är ett utmärkt komplement för den som utövar andra yogaformer eller annan fysisk träning men fungerar lika väl för dig som vill motverka ålderns härjningar med kropp och leder som blir allt stelare med årens gång. Yin Yoga fungerar också utmärkt som ett sätt att nå ett inre lugn och förbereda för exempelvis meditation.

Temaveckor
Varje vecka får ett eget tema som genomsyrar varje pass. Yoga är mer än bara rörelser på en matta, du får också lära dig om centrala begrepp och tankar inom yogan och vilken roll dessa spelar för ditt liv, hälsa och välbefinnande. exempel på teman som kommer är:


 • Doshor - olika personlighets- och kroppstyper- Vatha, Pitha, Kapha. Lär känna dig själv och skapa balans i tillvaron.

 • De fyra grundstenarna till ett bättre liv - Fyra överenskommelser du kan göra med dig själv för att bli tillfreds med dig själv och ditt liv

 • Det yogiska tankesättet - "Stoppa filmen" - lär dig identifiera och kontrollera tankemönster och beteenden

 • Ayurveda - Ingen mystisk fluga från Indien. Lär dig hur principerna bakom Ayurveda är mer än vad du äter, det är en praktisk och tillämpbar filosofi som talar till hela människan, både kropp & sinne.


Varje tema återkommer flera gånger så om du missar en vecka så kan du alltid ta igen det vid ett senare tillfälle. Varje pass är också unikt så även om du deltagit i en temavecka förut så är det ett nytt tillfälle och en möjlighet till både repetition och fördjupning.

Upplägg
Tisdagar - Yin yoga, 17:00-18:00; Hatha Yoga, 18:15-19:45
Onsdagar - Hatha Yoga, 18:00-19:30
Torsdagar- Hatha yoga 17:00-18:30; Yin Yoga 18:45-19:45

Vårterminen startar tisdagen den 23 Januari och avslutas torsdagen den 17 maj, inga lektioner på röda dagar samt en hel veckas upphåll under påskveckan v.14.

Du bokar själv pass via den länk du får i samband med anmälan. Det går också bra att boka pass på plats eller via telefon/mail. Det går bra att hoppa på kursen när du önskar, du blir alltid väl omhändertagen av vår duktiga ledare.

Förkunskaper
Du är välkommen vare sig du är nybörjare eller har utövat yoga förut. Du jobbar med rörelser utifrån din egen förmåga och kursledaren hjälper till att anpassa innehållet efter deltagarnas förutsättningar. Om du är osäker, boka in dig på något av våra prova på pass och testa.

Kursledare
Madelene är en öppen och inspirerande ledare med en positiv livssyn som hon vill dela med sig av till sina medmänniskor. Den viktigaste grundpelaren i yogan är enligt Madelene att den är icke-dömande, det innebär att vi är tillåtna att tycka om och älska oss själva precis som vi är. Yoga är fri från prestation, det inte handlar om hur det ser ut, så länge det känns bra för dig så är det rätt. Madelene är en entusiastisk utövare och brinner för att dela med sig av yogans positiva effekter. Hon är diplomerad yogalärare via Axelsons gymnastiska institut och ser mycket fram emot att träffa dig.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Du får ett kompendium med alla övningar för att kunna öva hemma mellan passen, detta ingår i kurskostnaden. Yogamattor finns i lokalen. Kom ombytt till lektionen i kläder som är bekväma. Vi utövar yoga barfota.

Bra att veta
Kursen har inget fastställt startdatum, när du köpt ett klippkort kan du börja använda det när du önskar. Du får en faktura via post och ett välkomstmail med länk till bokning av pass.

Våra kurslokaler ligger en trappa upp på Prästgatan 64 B precis vid Österängsparken. Där finns möjlighet att göra kaffe eller te.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Jämtland/Härjedalen, Prästgatan 64 A, ÖSTERSUND (Karta)
 • Ledare: Madelene Eriksson
 • Start: Ej fastställt
 • Dag och tid: Tisdag
 • Kurstimmar: 20
 • Tillfällen: 10
 • Kursnummer: 60744
 • Pris: 1295 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Jämtland/Härjedalen ÖSTERSUND

Prästgatan 64 A, 83133 ÖSTERSUND
Telefon: 063-51 00 60

Jämtland-Härjedalen
Prästgatan 64
83133 ÖSTERSUND

063-51 00 60
ostersund@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Östersund

Amplified

För bandet!

På Amplifieds musikhus i Östersund repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare..

Stort grattis säger vi till Hanna Bratt och Alma Andersson som är utsedda till Årets ledare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Stort grattis säger vi till Emil Alstermark som är utsedd till Årets utvecklare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare